Champurrado (Meksykańskie Atole Czekoladowe)
Champurrado (Meksykańskie Atole czekoladowe) jest bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 223 kalorie, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 347 osób. Mieszanka mleka, laski cynamonu, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Champurrado (Meksykańska Gorąca Czekolada), Champurrado: Gęsta Meksykańska Gorąca Czekolada, oraz Atol Meksykański (Ciepły Napój Kukurydziany) # SundaySupper dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu ubij razem masę harina i wodę, aż do całkowitego połączenia. Wymieszać z mlekiem, czekoladą, piloncillo i solą.
Dodać strąki anyżu i laski cynamonu i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Gotować mieszaninę, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada topi się, piloncillo rozpuszcza się, a mieszanina zgęstnieje, 8 do 10 minut. Wyrzucić strąki anyżu i laski cynamonu.