Champurrado (Meksykańskie Atole Czekoladowe)

Champurrado (Meksykańskie Atole Czekoladowe)
Champurrado (Meksykańskie Atole czekoladowe) jest bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 223 kalorie, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 347 osób. Mieszanka mleka, laski cynamonu, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Champurrado (Meksykańska Gorąca Czekolada), Champurrado: Gęsta Meksykańska Gorąca Czekolada, oraz Atol Meksykański (Ciepły Napój Kukurydziany) # SundaySupper dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu ubij razem masę harina i wodę, aż do całkowitego połączenia. Wymieszać z mlekiem, czekoladą, piloncillo i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mieszanka Masy Kukurydzianej)(mieszanka Masy Kukurydzianej)
PanelaPanela
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
2
Dodać strąki anyżu i laski cynamonu i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Gotować mieszaninę, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada topi się, piloncillo rozpuszcza się, a mieszanina zgęstnieje, 8 do 10 minut. Wyrzucić strąki anyżu i laski cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
PanelaPanela
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Cytryna, Skórka świeżo StartaCytryna, Skórka świeżo Starta
3
Serw.

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jimmy John ' s Vin de Sandwich Pinot Noir z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Jimmy John ' s Vin de Sandwich Pinot Noir
Jimmy John ' s Vin de Sandwich Pinot Noir
Pinot Noir został wyprodukowany i butelkowany przez Folk Machine winery i producenta wina Kenny Likitprakong.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn