Ceglane Kury Kornwalijskie
Ceglane grillowane kury kornwalijskie mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 243 kalorie, 15g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, pieprz, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ceglane Kury Kornwalijskie, Grillowane Kury Kornwalijskie, oraz Grillowane Kurki Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kury kornwalijskie przeciąć wzdłuż kręgosłupa za pomocą nożyc kuchennych i spłaszczyć.
Wymieszać sól i kolejne 4 składniki; równomiernie natrzeć kury.
Kury umieścić w 2-qt. worki do zamrażania z zamkiem błyskawicznym lub 2 duże naczynia do pieczenia.
Wymieszać sok z cytryny i oliwę z oliwek; skropić mieszankę soku z cytryny na kury. Uszczelnić lub przykryć i schłodzić 1 godzinę lub do 24 godzin.
Usuń kury z marynaty, odrzucając marynatę.
Kury umieścić na ruszcie do gotowania z grilla, a każdy z nich przykryć cegłą owiniętą folią aluminiową. Grill, przykryty pokrywą grilla, na średnim ogniu (300-35
18 do 20 minut z każdej strony, wymiana cegieł na kury po przewróceniu. Wyłącz grill i odstawić, pokryte pokrywą grilla, 5 do 8 minut lub do czasu zakończenia. (Jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, przenieś kury do piekarnika 350 i piecz 5 do 8 minut lub do czasu zakończenia.)
Dekorować, w razie potrzeby.
* Patelnie żeliwne można zastąpić cegłami owiniętymi folią.
Umieść arkusz folii między każdą patelnię i kurę.