Cedrowe krewetki i małże z majonezem cebulowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj krewetki na parze z cedrem i małże z majonezem cebulowym. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis służy 6 i kosztuje 2,68 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 355 kalorii, 27g białka, oraz 27 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać krewetki, olej z pestek winogron, musztarda dijon, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Małże Japońskie (Sake Gotowane Na Parze Małże), Quick linguine z krewetkami, małżami, czosnkiem i chilli, oraz Pikantne Krewetki Z Wasabi I Majonezem Z Kolendry.
Instrukcje
Opłucz cedrową deskę do grillowania* lub opłucz 3 szklanki olchy lub wiórów wędzarniczych w durszlaku. Jeśli używasz deski, ustaw w patelni do pieczenia i ciężar z ciężkim słoikiem. Jeśli używasz chipsów, włóż do miski i masę mniejszą miską.
Dodaj wodę do pokrycia deski lub wiórów. Moczyć co najmniej 6 i do 24 godzin.
Jajko rozbijamy w blenderze i dodajemy ocet, sól, musztardę i pieprz. Wir do mieszania. Przy włączonym silniku powoli wlewaj olej, wirując, aż do włączenia i majonez będzie gęsty. Zeskrobać majonez do miski i wymieszać z posiekaną cebulą. Schłodzić do podania.
Spuścić wodę z deski lub wiórów, oszczędzając 1 filiżankę. Ustaw deskę lub rozdrobnione wióry w patelni do pieczenia, a następnie umieść regał chłodzący na górze. Przykryć patelnię szczelnie folią i piec do bardzo pachnącego, około 20 minut.
Podgrzać zarezerwowaną wodę aż do parowania. Ułóż małże na pokładzie lub frytki i przykryj patelnię, pozostawiając otwarty róg. Ostrożnie dodać gorącą wodę i zamknąć folię.
Dodaj krewetki w jednej warstwie, następnie piec, szczelnie pokryte, aż małże otwarte i krewetki są gotowane przez w najgrubszej części, 6 do 8 Więcej minut.
Przelać krewetki i małże do miski, za pomocą łyżki szczelinowej. Na wierzchu roztrzepana cebula.
Podawać z majonezem cebulowym.
* Znajdź deskę lub frytki w sklepie spożywczym z materiałami do grillowania lub w barbecuewood.com
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.