Cebula-Maślanka
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać cebuli maślanki Wiatraczek spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 216 kalorii. Ten przepis służy 24 i kosztuje 37 centów za porcję. Jeśli masz aktywne drożdże, białko jaja, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Maślanka Biszkoptowa Kiełbasa Pinwheels, Hot Onion Pinwheels, oraz Boczek-Cebula Pinwheels dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać drożdże, cukier i wodę; odstawić na 5 minut.
Wymieszać w maślance i jajkach. W dużej misce ubij 5 szklanek mąki z 2 łyżeczkami soli. Zrobić dobrze w środku mąki; dodać mieszaninę maślanki. Wymieszać drewnianą łyżką, aż do prawie wymieszania; ubić w 1 1/2 patyczków zmiękczonego masła, aż powstanie miękkie ciasto.
Zeskrobać ciasto na powierzchnię roboczą posypaną pozostałymi 3/4 szklanki mąki. Zagniatać, aż będzie gładka, 3 minuty.
Przełożyć ciasto do lekko naoliwionej miski, przykryć i odstawić do wyrośnięcia w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu, aż podwoi się luzem, około 1 godziny.
W międzyczasie roztopić 3 łyżki masła w dużym rondlu.
Dodać cebulę i gotować na dużym ogniu, mieszając, aż zmiękną, 7 protokół. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, 20 protokół; dodać trochę wody, jeśli cebula trzymać. Wymieszać gałkę muszkatołową i goździki. Doprawić solą.
Przełożyć do miski do ostygnięcia.
Masło dwie 9-calowe okrągłe Patelnie. Roztopić pozostałe 3 łyżki masła. Ciasto obrócić na lekko posmarowaną mąką powierzchnię, uderzyć i podzielić na pół.
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta na prostokąt o wymiarach 8 na 16 cali; długi bok prostokąta powinien być zwrócony do ciebie. Przykryj resztę.
Rozłóż połowę cebuli na całym cieście w granicach 1 cala od góry. Zaczynając od dolnej krawędzi, Zwiń jak najciaśniej do cylindra. Uszczypnij krawędź, aby uszczelnić, a następnie posmaruj połową roztopionego masła.
Pokrój w poprzek na 12 plasterków, wycierając nóż po każdym plasterku. Ułóż rolki, pokrój bok do góry, w 1 z patelni, 9 na zewnątrz i 3 na środku. Przetrzyj powierzchnię roboczą i powtórz z pozostałym ciastem, cebulą i roztopionym masłem. Przykryj rolki plastikiem; pozostaw do wyrośnięcia, aż prawie dotknie obręczy patelni, około 1 godziny.
Bułki posmarować białkiem.
Piec przez 35 minut, lub aż wzrosną i złoty na wierzchu.
Pozostaw do ostygnięcia w patelniach na 5 minut, a następnie odwróć się na stojaku z drutu.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
Zrobić z wyprzedzeniem: upieczone bułki można owinąć folią i przechowywać w temperaturze pokojowej do 2 dni. Podgrzać w piekarniku 350, a następnie rozpakować i piec do lekko chrupiącego. Alternatywnie, zamrozić na okres do 1 miesiąca. Odwilż przed ponownym podgrzaniem.