Cebula dymka Linguine z plasterkami cytryny Kalamata & rozmaryn
Spring Onion Linguine z plasterkami cytryny Kalamata i rozmaryn może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 909 kalorii, 28g białka, oraz 42g tłuszczu. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Mieszanka linguine, oliwki kalamatan, oliwa z oliwek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone, karczochy z cebulą, cytryną, oliwkami Kalamatan i rozmarynem, Plastry Cytrynowo-Rozmarynowe, oraz Linguine z czerwoną papryką i oliwkami Kalamatan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę wymieszać z oliwą z oliwek i solą morską.
Dodać czosnek, oliwki, rozmaryn i plastry cytryny, a następnie białe wino. Odstawić, aby cebula zmiękła i "płakać" ich wilgoć około ½ godziny. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozprowadź soczystą mieszankę cebuli o 1 ½ cala głębokości w dużym, ognioodpornym naczyniu do pieczenia (takim jak 10 - przez 14-calową patelnię lasagne). Płyn powinien mieć głębokość około ½ cala; jeśli nie, dodaj trochę wody. Przykryć szczelnie pokrywką lub warstwą folii.
Piec około 1 ½ godziny, mieszając mieszaninę około połowy, a następnie odzyskiwanie naczynia. Wyjmij cebulę z piekarnika i odstaw pod przykryciem podczas gotowania makaronu w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją pakowania.
Odcedzić makaron i powrócić do tego samego garnka, w którym został ugotowany.
Dodać cebulę i cały płyn. W razie potrzeby dodać niewielką ½ szklanki wody z makaronu, jeśli to konieczne. Makaron przełożyć na półmisek z cytryną i parmezanem do smaku.