Cały Grillowany bas z oliwkami, cebulą i karczochem

Cały Grillowany bas z oliwkami, cebulą i karczochem
Cały Grillowany bas z oliwkami, cebulą i karczochem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 549 kalorii, 43g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Na $6.49 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz cebulę, gałązki oregano, gałązki tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowany bas w paski z kalafiorem i pomidorami z Kaparówkami i czarnymi oliwkami z sałatką z pietruszki, Okoń morski z pomidorami i oliwkami, oraz Cały pieczony okoń morski z ziemniakami i oliwkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu do średniej wysokości (około 191° do 425 ° F).Podczas gdy grill się rozgrzewa, przygotuj szaszłyki: nawlecz równą liczbę karczochów na 2 szaszłyki. Nawlecz taką samą ilość cebuli na kolejne 2 szaszłyki, pozostawiając około 1/4 cala przestrzeni między kawałkami. Na pozostałe 2 szaszłyki nawleczyć taką samą ilość oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
OliwkiOliwki
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Szaszłyki posmarować olejem roślinnym; odstawić. Cytryny pokroić na pół, rezerwując jedną z połówek dla ryby.Gdy grill jest gotowy, przetrzyj ruszt grillowy ręcznikiem zanurzonym w oleju roślinnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
CytrynaCytryna
RybyRyby
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Posmaruj wycięte boki pozostałych 3 połówek cytryny olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Umieść cytryny na grillu, przykryj grill i gotuj, aż pojawią się ślady grilla, a cytryny lekko zmiękną, około 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Wyjąć na blachę do pieczenia lub duże naczynie i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Umieść wszystkie szaszłyki na grillu, przykryć grill, i gotować, przewracając raz, aż oliwki są lekko wysuszone i karczochy mają znaki grill, o 6 protokół. Nadal gotować cebulę, aż będą lekko zwęglone i zmiękczone, o 3 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
OliwkiOliwki
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
7
Przełożyć na blachę do pieczenia lub duże naczynie z połówkami cytryny i lekko ostudzić.Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, usunąć wszystkie oliwki, karczochy, i cebula z szaszłyków, pokroić w średnią kostkę, i przenieść do średniej miski. Wyciśnij sok z 2 grillowanych połówek cytryny na warzywach, dodaj oregano i tymianek i wymieszaj, aby połączyć. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KarczochKarczoch
WarzywaWarzywa
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
OliwkiOliwki
CebulaCebula
SokSok
CytrynaCytryna
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SzaszłykiSzaszłyki
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Pozostałą grillowaną cytrynę pokroić na pół na 4 kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
9
Polewę warzywną i kawałki cytryny umieścić w ciepłym miejscu lub przykryć folią. Zmniejsz ciepło grilla do średniego(około 350 ° F do 204°) i przygotuj rybę.Dla ryb: cienko pokroić zarezerwowaną, niewdzięczną połowę cytryny. Spłucz wewnątrz i na zewnątrz ryby w zimnej wodzie i osusz papierowymi ręcznikami. Obficie doprawić wnętrze ryby solą i pieprzem. Włóż do środka gałązki tymianku, oregano i plasterki cytryny. Natrzeć zewnętrzną stronę ryby oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.Przetrzyj ponownie ruszt grillowy olejem roślinnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
WarzywaWarzywa
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
CytrynaCytryna
TymianekTymianek
WodaWoda
RybyRyby
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Umieść rybę na grillu i przykryj grilla. Gotować, aż dolna połowa ryby jest nieprzezroczysta przez całą drogę, a dolna skóra jest chrupiąca, o 9 protokół. Używając szczypiec do trzymania ryby zamkniętej, ostrożnie odwróć rybę za pomocą płaskiej szpatułki i gotuj, aż druga połowa będzie nieprzezroczysta przez całą drogę, a skóra będzie chrupiąca, o 9 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
SzczypceSzczypce
11
Wyjmij do dużego naczynia i podawaj z zarezerwowaną polewą i grillowanymi kawałkami cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn