Całe karczochy z sosem cytrynowo-tymiankowym
Całe karczochy z sosem cytrynowo-tymiankowym zanurzenie może być tylko przystawka szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 2 i kosztuje $2.2 za porcję. Jedna porcja zawiera 619 kalorii, 5G białka, oraz 55 g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, liście tymianku, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj SOS maczany cytrynowo-musztardowy do karczochów, Pieczone szaszłyki z brukselki z sosem cytrynowo-tymiankowym, oraz Łatwe Cytrynowy Tymianek Pieczone Karczochy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij rondel 5-quart dwie trzecie pełną wodą.
Użyj noża, aby przyciąć grubą łodygę na dnie każdego karczocha. Za pomocą nożyczek odetnij końcówki liści.
Wytnij i wyrzuć 1 1/2 cala od góry każdego karczocha. Karczochy dokładnie opłukać zimną bieżącą wodą i przenieść na patelnię z wrzącą wodą.
Dodaj sok z 1 cytryny i sól do smaku. Przykryć; gotować na średnim ogniu około 45 minut lub do dna karczochy są miękkie.
W międzyczasie, w małej misce, ubić składniki sosu zanurzeniowego trzepaczką do emulgowania.
Wlać do miski zanurzeniowej i odstawić.
Delikatnie usuń gotowane karczochy z gorącej wody i umieść do góry nogami na stojaku chłodzącym, aby spuścić 5 minut. Skręć w prawo w górę i delikatnie pociągnij otwarte wierzchołki karczochów, aż zobaczysz bladożółte liście, i wyciągnij je, aby odsłonić Owłosione zadławienie. Użyj łyżki, aby wyjąć duszenie. Użyj rąk, aby delikatnie zamknąć karczochy.
Aby jeść, zdejmij liście zaczynając od podstawy, zanurz w sosie i odgryź miękką część znajdującą się u podstawy każdego liścia. Wyrzucić pozostałą część liścia. Gdy wszystkie liście znikną, znajdziesz karczochowe serce. Zjedz tę część za pomocą widelca i noża, zanurzając ją w sosie.