Cavatappi z boczkiem i letnimi warzywami
Cavatappi z boczkiem i letnimi warzywami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.23 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 515 kalorii. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka liści bazylii, czosnek w butelce, wstępnie cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Cavatappi z Fontiną i jesiennymi warzywami, Omlet z letnimi warzywami, oraz Zwęglone Letnie Warzywa.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz; odcedzić.
Podczas gotowania makaronu, gotować boczek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu 5 minut lub do chrupkości.
Wyjąć boczek z patelni łyżką szczelinową, zastrzegając kapiele na patelni; dodać olej do kapieli.
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; smażyć 2 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Dodać cukinię; gotować 3 minuty, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać kukurydzę i pomidory; gotować 5 minut lub aż pomidory pękną, mieszając od czasu do czasu.
Dodać makaron do mieszanki pomidorowej; wrzucić. Gotować 1 minutę lub do dokładnie ogrzanego, często mieszając.
Dodać 1/4 szklanki sera, bazylia, sól, i pieprz; wrzucić do połączenia.
Posypać pozostałym serem.
Połączyć 1 łyżkę octu balsamicznego, 1 łyżkę soku pomarańczowego, 2 łyżeczki miodu, 1/2 łyżeczki musztardy Dijon, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Ubij w 1 łyżce oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Wrzucić z 6 filiżanek mieszanych zieleni sałatkowych.