Cassoulet z kiełbasą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 867 kalorii, 54g białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na $4.97 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś zmielone goździki, cukier, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Cassoulet z kiełbasą i kurczakiem, Cassoulet Z Kiełbasą Wędzoną, oraz Cassoulet z jagnięciną i kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieścić fasolę w dużym garnku i dodać wystarczająco zimnej wody, aby pokryć przez 2 cale; doprowadzić do wrzenia i gotować 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 1 godzinę, a następnie odcedzić. Całe goździki wbić na połówki cebuli; dodać do garnka wraz z marchewką, selerem i pancettą. Zawiń tymianek, pietruszkę i liście laurowe w kawałek gazę, zawiąż sznurkiem kuchennym i dodaj do garnka; przykryj wodą o 1 cal. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do medium, przykryć i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki Całe
Słonina Wieprzowa
2 Duże Szczypty Garam Masala
Słonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
Dodatkowa Woda
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Dodać 1 łyżeczkę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Nestle kiełbasę w fasoli; dodać wodę do pokrycia, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Dodatki (opcjonalnie)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
5
Dodać główki czosnku, wyciąć stronę w dół. Przykryć i gotować, aż fasola są po prostu miękkie, ale nadal trzymać swój kształt, obracając kiełbasę w połowie, 20 do 30 protokół. Odkryć i ostudzić do temperatury pokojowej; przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Dodatki (opcjonalnie)
6
W międzyczasie zrobić mięso: wrzucić jagnięcinę do miski z cukrem, oregano, cynamonem, gałką muszkatołową, zmielonymi goździkami, cayenne, 1 łyżką oliwy z oliwek i solą oraz 1 łyżeczką czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki Mielone
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Groch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Pracując partiami, gotować jagnięcinę, aż zbrązowieje, około 3 minut na stronę; przenieść na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
8
Dodać pancetta do garnka; gotować, mieszając, aż tłuszcz renderuje, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając, aż lekko złoty, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
10
Dodaj pomidory, wino, pastę pomidorową, porcinis i skórkę pomarańczową, a następnie wróć jagnięcinę do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Groch łuskany, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
11
Wytnij rundę pergaminu i połóż bezpośrednio na powierzchni mięsa. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć pokrywką i gotować, aż jagnięcina będzie miękka, około 2 godzin. (Dostosuj ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać delikatne gotowanie na wolnym ogniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
12
Przenieść mieszaninę do dużej miski i ostudzić do temperatury pokojowej; przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
13
Odtłuścić tłuszcz z mieszanek fasoli i jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
14
Z fasoli wyjąć główki kiełbasy i czosnku. Kiełbasę pokroić na kawałki i wycisnąć ząbki czosnku ze skórek; odstawić. Wyrzucić saszetkę ziołową, marchew, seler i połówki cebuli z fasoli. Odrzuć skórkę pomarańczową z jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Słonina Wieprzowa
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Dodatki (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Groch łuskany, Opcjonalnie
15
Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść około połowy fasoli do dużego holenderskiego pieca i top z jagnięciną (tylko fasola i jagnięcina, nie płyn).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
16
Dodaj pokrojoną kiełbasę i ząbki czosnku, a następnie pozostałą fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Dodatki (opcjonalnie)
17
Wlać cały płyn z mieszaniny jagnięcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
18
Dodaj wystarczającą ilość płynu do gotowania fasoli, aby pokryć, jeśli to konieczne.
19
Umieścić holenderski piekarnik na średnim ogniu i doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, odkryte, o 40 protokół. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. pulsuj chleb w robocie kuchennym, aby uzyskać grube okruchy. Wymieszać z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
20
Posypać cassoulet, przenieść do piekarnika i piec na złoty kolor, o 1 godzinę, 30 minut.