Cassoulet Z Kiełbasą

Cassoulet Z Kiełbasą
Cassoulet z kiełbasą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 867 kalorii, 54g białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na $4.97 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś zmielone goździki, cukier, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Cassoulet z kiełbasą i kurczakiem, Cassoulet Z Kiełbasą Wędzoną, oraz Cassoulet z jagnięciną i kiełbasą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić fasolę w dużym garnku i dodać wystarczająco zimnej wody, aby pokryć przez 2 cale; doprowadzić do wrzenia i gotować 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 1 godzinę, a następnie odcedzić. Całe goździki wbić na połówki cebuli; dodać do garnka wraz z marchewką, selerem i pancettą. Zawiń tymianek, pietruszkę i liście laurowe w kawałek gazę, zawiąż sznurkiem kuchennym i dodaj do garnka; przykryj wodą o 1 cal. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do medium, przykryć i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki CałeGoździki Całe
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Dodać 1 łyżeczkę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Nestle kiełbasę w fasoli; dodać wodę do pokrycia, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
5
Dodać główki czosnku, wyciąć stronę w dół. Przykryć i gotować, aż fasola są po prostu miękkie, ale nadal trzymać swój kształt, obracając kiełbasę w połowie, 20 do 30 protokół. Odkryć i ostudzić do temperatury pokojowej; przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
6
W międzyczasie zrobić mięso: wrzucić jagnięcinę do miski z cukrem, oregano, cynamonem, gałką muszkatołową, zmielonymi goździkami, cayenne, 1 łyżką oliwy z oliwek i solą oraz 1 łyżeczką czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki MieloneGoździki Mielone
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Pracując partiami, gotować jagnięcinę, aż zbrązowieje, około 3 minut na stronę; przenieść na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
8
Dodać pancetta do garnka; gotować, mieszając, aż tłuszcz renderuje, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając, aż lekko złoty, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
10
Dodaj pomidory, wino, pastę pomidorową, porcinis i skórkę pomarańczową, a następnie wróć jagnięcinę do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
11
Wytnij rundę pergaminu i połóż bezpośrednio na powierzchni mięsa. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć pokrywką i gotować, aż jagnięcina będzie miękka, około 2 godzin. (Dostosuj ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać delikatne gotowanie na wolnym ogniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
12
Przenieść mieszaninę do dużej miski i ostudzić do temperatury pokojowej; przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
13
Odtłuścić tłuszcz z mieszanek fasoli i jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
14
Z fasoli wyjąć główki kiełbasy i czosnku. Kiełbasę pokroić na kawałki i wycisnąć ząbki czosnku ze skórek; odstawić. Wyrzucić saszetkę ziołową, marchew, seler i połówki cebuli z fasoli. Odrzuć skórkę pomarańczową z jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
15
Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść około połowy fasoli do dużego holenderskiego pieca i top z jagnięciną (tylko fasola i jagnięcina, nie płyn).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
16
Dodaj pokrojoną kiełbasę i ząbki czosnku, a następnie pozostałą fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
17
Wlać cały płyn z mieszaniny jagnięcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
18
Dodaj wystarczającą ilość płynu do gotowania fasoli, aby pokryć, jeśli to konieczne.
19
Umieścić holenderski piekarnik na średnim ogniu i doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, odkryte, o 40 protokół. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. pulsuj chleb w robocie kuchennym, aby uzyskać grube okruchy. Wymieszać z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
20
Posypać cassoulet, przenieść do piekarnika i piec na złoty kolor, o 1 godzinę, 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
21
Odstawić na 15 minut przed podaniem.
22
Zdjęcia Con Poulos

Składniki

3słonina wieprzowasłonina wieprzowa1kilogramybez kości z jagnięciny lub łopatki wieprzowej, przycięte i pokrojone w 1 1/2-calowe kostkibez kości z jagnięciny lub łopatki wieprzowej, przycięte i pokrojone w 1 1/2-calowe kostki397papryka habaneropomidory całe San Marzano, pokruszonepomidory całe San Marzano, pokruszone4marchew, połówka w poprzekmarchew, połówka w poprzek0warzywo (np. szpinak)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno2zdanieseler naciowy, przekrojony o połowę w poprzekseler naciowy, przekrojony o połowę w poprzek454papryka habanerosuszona fasola Północna, zbierana i opłukanasuszona fasola Północna, zbierana i opłukana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 uncji (o suszonych borowikach, opłukanych1/2 uncji (o suszonych borowikach, opłukanych3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino2głowyczosnek (nieobrany), top 1/2 cala przycięteczosnek (nieobrany), top 1/2 cala przycięte4goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity1warzywo (np. szpinak)cynamon mielonycynamon mielony0warzywo (np. szpinak)goździki mielonegoździki mielone680papryka habanerosłodka włoska kiełbasa, kłuta widelcemsłodka włoska kiełbasa, kłuta widelcem10krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna10krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1warzywo (np. szpinak)świeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa3Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1cebula posiekanacebula posiekana1łyżka czerwony ocet winnycebula, połówkacebula, połówka1szeroki pasek skórka pomarańczowaszeroki pasek skórka pomarańczowa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone oreganosuszone oregano113papryka habaneropancetta pokrojona w kostkępancetta pokrojona w kostkę340papryka habaneropancetta pokrojona w kostkępancetta pokrojona w kostkę3gałązki1/4 szklanki tłuszczu wieprzowego1/4 szklanki tłuszczu wieprzowego7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwechleb jednodniowy na zakwasie w kostcechleb jednodniowy na zakwasie w kostce2warzywo (np. szpinak)z migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi3gałązki1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej1porcja startego parmezanuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia49
Magazyn