Cassoulet W Stylu Tuluzy

Cassoulet W Stylu Tuluzy
Need a dairy free main course? Toulouse stylu Cassoulet może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 83g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 1143 kalorie. Na 4,73 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Mieszanka kaczki confit nogi, olej roślinny, pomidor śliwkowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Toulouse sausage cassoulet, Dom w stylu gospodarstwa Cassoulet, oraz Cassoulet-Style Sausage ' N ' Beans.

Instrukcje

1
Do dużego naczynia włożyć szynkę, kostki łopatek wieprzowych i skórkę; doprawić lekko solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc. W misce, przykryć fasolę z 3 cali wody i moczyć na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Następnego dnia, w średnim rondlu, przykryj soloną wieprzowinę i przyprawioną skórę wodą. Doprowadzić do wrzenia, następnie dusić na umiarkowanym ogniu, aż skóra będzie elastyczna, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Odcedzić i schłodzić. Schłodzić soloną wieprzowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
4
Pokrój skórę wieprzową na 5 długich kawałków, zwiń każdy kawałek w wiązkę i zawiąż sznurkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
5
Szynkę i kostki barku wieprzowego osuszyć papierowym ręcznikiem. W bardzo dużej, emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej tłuszcz z kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
6
Dodać połowę kostek wieprzowych i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż lekko rumiane na całym; przenieść na talerz. Powtórzyć z pozostałymi kostkami wieprzowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
7
Dodać szynkę do zapiekanki i lekko je opłukać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
8
Dodać marchew i cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są złote, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
9
Dodaj pancetta i brązowy to lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
10
Dodać prosciutto, główkę czosnku i pomidora i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
11
Dodaj 2 ćwiartki bulionu, Garni bukiet, wiązki Skórki wieprzowej i rumianą wieprzowinę i jej soki i doprowadzić do wrzenia. Przykryć zapiekankę i delikatnie dusić ragout na małym ogniu przez 1 1/2 godziny, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
12
Odcedzić fasolę. W dużym rondlu, przykryć fasolę wodą i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu. Fasolę dusić przez 3 minuty, następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
13
Dodać fasolę do ragout i gotować na wolnym ogniu, aż fasola są po prostu miękkie, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
14
Niech ragout ostygnie, a następnie przechowywać w lodówce na noc.
15
Usuń jak najwięcej zestalonego tłuszczu, jak można z powierzchni ragout; rezerwy 1/4 szklanki tłuszczu.
16
Niech ragout powróci do temperatury pokojowej. Wybierz szynkę, pancettę i prosciutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
17
Pokroić mięso na kawałki wielkości kęsa; wyrzucić kości, skórę i chrząstkę. Wybierz wiązki skóry wieprzowej i głowę czosnku i rezerwy. Odrzuć Garni bukiet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
18
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
19
Przynieś ragout na wolnym ogniu.
20
Schab z blanszowaną solą pokroić na małe kawałki. Wyciśnij ugotowane ząbki czosnku do robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
21
Dodać sól wieprzową i surowe ząbki czosnku i proces do gładkiej pasty. Wymieszać pastę w ragout i dusić na małym ogniu przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać wszystkie gotowane i wędliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
22
Tymczasem ułóż kaczkę confit nogi w naczyniu do pieczenia i piecz tylko do ogrzania, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
23
Usuń mięso z kości w dużych kawałkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
24
Pokrój skórę w paski. Odrzuć kości.
25
Wyłącz piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
26
Rozwiąż i rozwiń wiązki skóry wieprzowej. Dolną część zapiekanki z ceramiki o pojemności od 5 do 6 litrów wyłożyć skórką wieprzową, grubą stroną w dół. Za pomocą dużej łyżki z rowkiem przenieś połowę ragout do garnka z ceramiki. Wierzch z kaczką confit w równomiernej warstwie, następnie przykryj resztą ragout.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
27
Dodać pozostałe 2 szklanki bulionu do płynu do gotowania w żeliwnej zapiekance i lekko doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
28
Wylać płyn na ragout i skropić 2 łyżkami zarezerwowanego odtłuszczonego tłuszczu.
29
Piec cassoulet przez 1 1/2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
30
Rozgrzać olej roślinny na średniej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
31
Dodać kiełbaski i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane na całym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
32
Ostudzić, a następnie pokroić kiełbaski na kawałki 3-calowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
33
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 27
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
34
Delikatnie mieszać w skórze, która utworzyła się na cassoulet. Nestle w kiełbasach i skropić pozostałe 2 łyżki zarezerwowanego tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
35
Posypać bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
36
Zapiekać zapiekankę przez 1 godzinę dłużej, aż będzie bogato zarumieniona na powierzchni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
37
Przełożyć do wyłożonego tkaniną stojaka i odstawić na co najmniej 20 minut przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia48
Magazyn