Cassoulet W Dni Powszednie
Cassoulet w dni powszednie trwa około 1 godzina i 55 minut od początku do końca. Ten bezmleczny przepis serwuje 4 i kosztuje $2.97 za porcję. To danie główne ma 1015 kalorii, 48g białka, oraz 57g tłuszczu na porcję. 87 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka cebuli, koszernej soli i pieprzu, wywaru z kurczaka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 90%. Ten wynik jest ogromny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Cassoulet W Dni Powszednie, Lasagna W Dni Powszednie, oraz Łatwe Babeczki Śniadaniowe W Dni Powszednie.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. dobrze opłucz i osusz kurczaka i dopraw solą i pieprzem.
Pozostaw w temperaturze pokojowej na 15 minut.
W dużym holenderskim piekarniku, na średnim ogniu, dodaj boczek i powoli Renderuj tłuszcz.
Wyjmij boczek na talerz, gdy będzie chrupiący, pozostawiając tłuszcz na patelni. Podnieś ogień do średniej wysokości i dodaj kurczaka skórą do dołu. Zrumienić kurczaka z obu stron, a następnie wyjąć na talerz.
Dodaj cebulę, seler, marchewkę i czosnek i smaż do miękkości, około 5 minut. Zdeglasuj patelnię białym winem i zmniejsz o połowę. Dodaj fasolę, liść laurowy i tymianek. Zagnieźdź uda z kurczaka i boczek do garnka.
Dodaj wywar z kurczaka, przykryj i piecz w piekarniku przez 20 minut.
Wyjmij z piekarnika, zdejmij pokrywkę i przykryj cassoulet pokrojonymi pomidorami i bułką tartą czosnkową. Wróć do piekarnika i piecz bez przykrycia 15 minut dłużej.
Podawaj cassoulet z plastrami bagietki.
Na małej patelni do smażenia na małym ogniu dodaj olej i czosnek. Mieszaj, aż olej będzie pachnący, około 1 minuty. Wrzuć bułkę tartą i gotuj, aż bułka tarta zacznie się zarumienić, około 2 do 3 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku i zdejmij z ognia.