Cassoulet może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 1,96 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 499 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz ząbki czosnku, boczek, przecier pomidorowy bez dodatku soli i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cassoulet, Cassoulet, oraz Cassoulet dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Roztrzeć sól równomiernie na kaczkę; przykryć i przechowywać w lodówce 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
Sól
Sucha Przyprawa Rub
2
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
3
Dodaj boczek na patelnię; gotować 7 minut lub aż chrupiące, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Wyjąć boczek z patelni za pomocą łyżki szczelinowej; odstawić. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Patelnia
5
Dodać jagnięcinę do kapiących na patelni; gotować 8 minut, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron.
Dodaj połowę kaczki, skórka w dół, na patelnię; gotować na średnim ogniu 15 minut lub do złotego koloru. Odwrócić kaczkę i gotować 10 minut lub aż rumiane i tłuszcz pod skórą topi się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Usuń kaczkę z patelni. Powtórz procedurę z pozostałą kaczką, zachowując 1 łyżkę tłuszczu z kaczki; odłóż kaczkę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z Kaczki
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Dodaj cebulę i pieprz na patelnię; gotować 7 minut lub aż lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać przecier pomidorowy i czosnek; gotować 1 minutę. Wróćcie jagnięcinę na patelnię. Kaczka Nestle do mieszaniny jagnięciny; dodać bulion i 2 szklanki wody. Przykryć i piec w 300 przez 2 1/2 godziny lub aż jagnięcina i kaczka są bardzo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przecier Pomidorowy
Czosnek
Pieprz
Bulion
Cebula
Woda
Cała Kaczka
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
12
Usuń kaczkę z patelni; odstawić do letniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Usunąć skórę z kaczki; wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
14
Przetnij nogi kaczki na pół przez staw. Powrót kaczki do mieszanki jagnięcej. Smak i dostosować przyprawy, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Kaczki
Przyprawy
Cała Kaczka
Jagnięcina
15
Zwiększenie temperatury pieca do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
16
Wymieszać 2 puszki fasoli do mieszanki jagnięcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
Jagnięcina
17
Dodaj boczek, kiełbasę i kaczkę; wierzch mieszaniny z pozostałymi 2 puszkami fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
Boczek
Fasola
Cała Kaczka
18
Posypać bułkę tartą równomiernie na wierzchu. Przykryć i gotować 1 godzinę i 10 minut. Odkryć i gotować dodatkowe 20 minut lub aż rumiane i bąbelki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
19
Nota winna: tradycyjnie rustykalne czerwone wino z południa Francji o wymaganej mięsności i ziemistości, aby odzwierciedlić kaczkę i fasolę serwowaną z cassoulet. Uwielbiam Perrin & Fils Gigondas "La Gille" 2005 (Gigondas, Francja), 28 dolarów, który jest uwodzicielsko ziemisty i ma wspaniałe smaki dżemu wiśniowego. Karen MacNeil