Carpaccio z buraków z kozim serem i miętą Vinaigrette
Carpaccio z buraków z kozim serem i miętowym winegretem może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 224 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz buraki, kozi ser, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Carpaccio z buraków z kozim serem i rukolą, Carpaccio z buraków z imbirem-Miso Vinaigrette, oraz Sałatka z pieczonych buraków i koziego sera z Balsalmic Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Linia obramowana blachą do pieczenia folią.
Umieścić buraki na arkuszu (jeśli używasz zarówno jasnych, jak i ciemnych buraków, umieść je na oddzielnych arkuszach, aby zapobiec przebarwieniom).
Buraki lekko posypać wodą. Przykryć szczelnie folią.
Piec, aż buraki będą miękkie po przekłuciu widelcem, około 40 minut. Spoko na kartce. Buraki obieramy. (Można przygotować 1 dzień wcześniej.
Umieścić w zamykanej plastikowej torbie; schłodzić.)
Używając krajalnicy do sera lub noża, pokrój buraki bardzo cienko. Lekko nakładać plastry na 6 płyt, dzieląc równo.
Posypać serem, następnie szalotką, solą i pieprzem.
W małej misce ubić ocet, miętę, olej i cukier. Doprawić solą i pieprzem.