Carpaccio z buraków z imbirem-Miso Vinaigrette
Carpaccio z buraków z imbirem-Miso Vinaigrette to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 49 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka buraków, musztardy, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Carpaccio z buraków z kozim serem i miętą Vinaigrette, Carpaccio Z Dorsza Suffolk Z Szalotką, Imbirem I Winegretem Sojowym, oraz Imbirowa Sałatka wołowa z Miso Vinaigrette.
Instrukcje
W małej misce wymieszać musztardę z 4 łyżeczkami wody, aż będzie gładka; odstawić 5 minut.
Wlać sok z cytryny, miód, miso, olej i imbir.
Przyciąć i odrzucić wierzchołki i końce korzeniowe z buraków. Dobrze wyszoruj buraki, następnie obierz skórkę obieraczką do warzyw i wyrzuć. Używając obieraczki do warzyw lub mandoliny, pokrój buraki cienką warstwą papieru. Ułóż plastry równo, lekko nakładając, w pierścieniu na każdym z czterech talerzy sałatkowych.
W misce wymieszaj 2 łyżki imbiru-miso vinaigrette z mieszanką sałatkową. Ułóż zielenie równo w środku buraków.
Mżawka pozostała opatrunek na buraki.
Dodać sól i pieprz do smaku.