Caribbean Spice Cake
Przepis Caribbean Spice Cake jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni środkowoamerykańskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz masło, nektar z tamaryndowca, mocno brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Francuskie ciasto czteropalczaste z rumianym maślanym lukrem przyprawowym, Jamaican Toto-Caribbean Coconut Cake, oraz Karaiby Słodkie Ziemniaki Rum Ciasto Z Lukrem Rum Masło.
Instrukcje
Zgarnij nasiona squasha; wyrzuć lub Zarezerwuj do innego użycia.
Umieść squasha, ścięty bok w dół, na blasze pokrytej sprayem do gotowania.
Piec 40 minut lub do squash jest miękka. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, wyjąć miąższ. Przetworzyć miąższ do squasha w robocie kuchennym, aż będzie gładki. Obróć piekarnik na 37
Pokryć 13-x 9-calową patelnię do pieczenia sprayem do gotowania i wyłożyć papierem do pieczenia.
Mąkę i kolejne 7 składników wymieszać w średniej misce. W dużej misce, beat masło i brązowy cukier na średniej prędkości z mikserem elektrycznym, aż kremowy.
Dodać jajka; pokonać 1 minutę.
Dodać nektar z tamaryndowca i 1 1/3 szklanki puree z dyni; beat aż będzie gładka.
Dodać mieszaninę mąki, ubijając aż do połączenia.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec w 375 przez 30 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Podczas pieczenia ciasta przygotuj kompot z Mango. Jogurt i cukier puder ubić mikserem elektrycznym do uzyskania kremowej konsystencji.
Ciasto pokroić w kwadraty.
Każdy kwadrat pokroić w dwa trójkąty, a top z sosem jogurtowym.
Podawać z kompot z Mango z syropem Kolendro-miętowym.
Polecane wino: Gewurztraminer, Pinot Gris, Riesling
Karaiby w menu? Spróbuj sparować z Gewurztraminer, Pinot Gris i Riesling. Będziesz chciał zdecydować się na wina z odrobiną słodyczy, gdy mamy do czynienia z pikantnymi daniami karaibskimi. Serwuj te wina schłodzone, aby były jeszcze bardziej orzeźwiające. Jednym z win, które można spróbować jest Domaine Weinbach Cuvee Theo Gewurztraminer. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
![Domaine Weinbach Cuvee Theo Gewurztraminer]()
Domaine Weinbach Cuvee Theo Gewurztraminer