Carbonara faszerowane ziemniaki z chrupiącą pancettą
Carbonara nadziewane ziemniakami z chrupiącym Pancettanem to bezglutenowe przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 702 kalorie, 42g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz jajka, parmezan, szalotki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 13 mówi, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Deviled Eggs Carbonara (chrupiąca Pancetta, tłuszcz wieprzowy, chipsy parmezan i czarny pieprz), Faszerowane słodkie ziemniaki z Pancettanem i brokułami Rabe, oraz Spaghetti Carbonara z porami i pancettą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F za pomocą stojaka ustawionego na środkowej półce.
Gotować pancetta z 1 łyżka wody w dużej patelni saute na średnim ogniu, aż chrupiące i większość tłuszczu świadczonych, 10 do 12 protokół.
W międzyczasie ugotuj ziemniaki. Ziemniaki przebić widelcem i włożyć do dużej papierowej torby. Złożyć górną część torby na kilka razy. Kuchenka mikrofalowa na wysokości przez około 15 minut, ostrożnie przewracając torbę co 5 minut. Ziemniaki są wykonywane, gdy tester ciasta lub szaszłyk łatwo przebija miąższ.
Wyjmij ziemniaki z worka i połóż na blasze do pieczenia. Pozostaw ziemniaki do ostygnięcia przez 5 minut.
Gdy pancetta będzie chrupiąca, użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść do wyłożonej papierowym ręcznikiem płyty, aby osuszyć. Wymieszać pół na pół, szczyptę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu do wytopionego tłuszczu.
Użyj ostrego noża do parowania, aby przeciąć wzdłużną szczelinę w środku każdego ziemniaka. Ostrożnie usuń ciało, pozostawiając około 1/2 cala wokół wnętrza. Rezerwa 1/2 szklanki miąższu ziemniaka do innego użytku.
Umieścić pozostały miąższ w misce do mieszania wraz z mieszaniną pół na pół, 2 1/2 szklanki parmezanu, białka scallion, połowę pancetta i dużą szczyptę soli. Mash z masher ziemniaków, aż w większości gładkie. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Miarka mieszanki puree ziemniaczanego z powrotem do skórek. Zrób dużą studnię w każdym ziemniaku wystarczająco głęboko, aby pomieścić jajko i rozbić jajko do studni.
Piec, aż jajko dopiero zaczyna się ustawić, o 10 protokół.
Wyjąć ziemniaki i przykryć jajka pozostałym parmezanem. Przełącz piekarnik do broil i broil, aż jajka nie wiggle po wstrząsnąć blachę do pieczenia, 3 do 5 protokół, sprawdzając często.
Aby służyć, top każdy ziemniak z zastrzeżone chrupiące pancetta i scallion greens i podawać natychmiast.