Caponata z Polenta Crostini
Caponata z Polenta Crostini jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 83 kalorie. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz bakłażan, sól morską, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Bakłażan Caponata Crostini, Bakłażan Caponata Crostini, oraz Caponata z czosnkiem Crostini.
Instrukcje
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Połówki, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 15 minut lub do poczernienia.
Umieść w wytrzymałej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnij.
Odstawić na 15 minut. Obrać; pokroić w kwadraty 1/2 cala.
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj bakłażana; gotować 6 minut lub aż rumiane, często mieszając.
Dodać sól i czarny pieprz; dobrze wymieszać.
Dodaj 2 łyżeczki oleju i cebuli na patelnię; gotować 3 minuty lub aż cebula zacznie brązowieć, często mieszając.
Dodać czosnek, tymianek i pastę anchois; gotować 2 minuty, często mieszając.
Dodać ocet; gotować 30 sekund.
Dodać bakłażan i kapary; dobrze wymieszać.
Wymieszać z papryką i pietruszką. Przed podaniem schłodzić do temperatury pokojowej.
Podawać z polentą Crostini.
(Łącznie z Polenta Crostini)