Caponata z oliwkami Kalamata i serem Asiago
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Caponata z oliwkami Kalamatan i ser Asiago spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 249 kalorii, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz żeberka selera, bakłażany, ocet balsamiczny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Oliwki Kalamatan i suszone pomidory na twarogu, Grecka sałatka ziemniaczana z serem Feta, oliwkami Kalamatan i sosem Oregano, oraz Herbed Kalamatan Olives dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu, połączyć ocet z cukrem i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż zredukowane do 3 łyżki stołowe, o 5 protokół.
Na dużej patelni nonstick rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodać pokrojony w kostkę bakłażan, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, przez 2 minuty. Zmniejszyć ogień do niskiego i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż bakłażan będzie miękki, o 10 protokół.
Przenieść bakłażana do dużej miski. Wytrzyj patelnię.
Dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni i ciepła, aż mieni się.
Dodać pokrojoną w kostkę cukinię i żółty squash, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 7 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś squasha do miski z bakłażanem.
Dodać czosnek, seler i cebula na patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zmięknie, o 5 protokół.
Dodać czerwoną paprykę i gotować, aż wszystkie warzywa będą miękkie, o 4 minut dłużej.
Przełożyć do miski z bakłażanem i kabaczkiem.
Dodaj pomidory, oliwki,pietruszkę, oregano i syrop balsamiczny do miski i delikatnie złóż. Doprawić kaponatę solą i pieprzem.
Przenieść do czystej miski.
Udekorować serem Asiago i podawać z plasterkami bagietki.