Caponata Warzywna Włoska
Włoski Caponata warzywny wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 85 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Mieszanka oliwy z oliwek, bakłażan, złote rodzynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest dobre. Spróbuj Caponata Warzywna, Włoska Caponata z ziemniakami, oraz Włoskie Ciasto Warzywne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić łodygi kopru włoskiego. Przyciąć twarde zewnętrzne liście z cebulki kopru włoskiego.
Przeciąć żarówkę na pół przez podstawę.
Wyciąć mały rdzeń w kształcie piramidy z każdej połowy; wyrzucić.
Kłaść koper włoski pokroić boki w dół; pokroić w poprzek na 4 grube plastry.
Pokroić plastry w kostkę. Odstawić.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj koper włoski, bakłażan, i następne 4 składniki; smażyć 10 protokół.
Dodać pomidory i 6 kolejnych składników; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Odkryć i gotować 13 minut lub aż większość cieczy odparuje.
Zdjąć z ognia; wymieszać z octem balsamicznym.
Caponata (kap-oh-nah-tah) to danie na bazie bakłażana, które można podawać razem z kurczakiem, wieprzowiną lub rybą, lub jako antipasto lub przyprawa. Choć najczęściej podawane w temperaturze pokojowej, jest również dobre podawane na ciepło lub schłodzone.