Caponata Pasta Piec

Caponata Pasta Piec
Caponata Pasta Piec może być tylko danie główne szukasz. Na 4,69 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 741 kalorii, 30g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Mieszanka pomidorów w puszkach, płatków pieprzu, selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Caponata Pasta Piec, Tortellini i Caponata Piec, oraz Bakłażan Caponata Pasta.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Podgrzać caponata w kuchence mikrofalowej lub na płycie kuchennej. Makaron gotować do al dente w osolonej wodzie, odcedzić i przenieść z powrotem do gorącego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
PiecPiec
GarnekGarnek
3
Dodaj gorącą caponatę i połącz.
4
Przenieść makaron i warzywa do (9 przez 13-calowy) naczynia do pieczenia. Top z rozdrobnionych provolone, rozdrobnione płatki pieprzu i pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
ProvolonProvolon
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PieprzPieprz
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Umieść naczynie do pieczenia pod brojlerem do brązowego i bąbelkowego sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
BrojlerBrojler
6
Podawać natychmiast.
7
Jeśli przygotowujesz sałatkę, zachowaj ją prosto.
8
Mieszane zieleniny rzucane ze świeżymi ziołami, Ubrane olejem, octem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane WarzywaMieszane Warzywa
świeże Ziołaświeże Zioła
OcetOcet
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Umieść deskę do krojenia w pobliżu płyty kuchennej. Rozgrzej duży, głęboki garnek na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
PiecPiec
GarnekGarnek
10
Dodać olej, czosnek i pokruszony pieprz. Gdy posiekasz warzywa (paprykę, cebulę i seler), dodaj je do garnka. Gdy warzywa są tam, zwiększyć ciepło trochę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PaprykaPapryka
SelerSeler
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Wymieszać z oliwkami i kaparami, rodzynkami. Posolić pokrojone w kostkę bakłażany i wymieszać do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
RodzynkiRodzynki
KaparyKapary
OliwkiOliwki
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Dodaj pomidory, pokrojone w kostkę i pokruszone, do garnka i dobrze wymieszać caponata, aby połączyć. Przykryć garnek i gotować caponata 15 do 20 protokół, aż warzywa będą miękkie. Natkę pietruszki wymieszać i zdjąć patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PomidorPomidor
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek

Składniki

3971 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.gałka muszkatołowa, mielona i więcej, do przyprawieniagałka muszkatołowa, mielona i więcej, do przyprawienia9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pomidory pokrojone w kostkępomidory pokrojone w kostkę851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kapary, osuszonekapary, osuszone2(mequite, hikora lub olcha)seler posiekanyseler posiekany1( bakłażany)jędrny bakłażan pokrojony w kostkęjędrny bakłażan pokrojony w kostkę1garśćpietruszka płaska, posiekanapietruszka płaska, posiekana4goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezłote rodzynki, kilka garścizłote rodzynki, kilka garści1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwki zielone, pestkowe i posiekaneoliwki zielone, pestkowe i posiekane4krewetki i żyłkiPropozycja podania: zielenina mieszana ze świeżymi ziołami, z oliwą, octem, solą i pieprzemPropozycja podania: zielenina mieszana ze świeżymi ziołami, z oliwą, octem, solą i pieprzem1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwki czarne Kalamata, pestkowe i posiekaneoliwki czarne Kalamata, pestkowe i posiekane1cubanelle włoski długi zielony pieprz, sadzone i pokrojone w kostkęcubanelle włoski długi zielony pieprz, sadzone i pokrojone w kostkę23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala(2 obroty wokół patelni) oliwa z oliwek extra-virgin(2 obroty wokół patelni) oliwa z oliwek extra-virgin4krewetki i żyłkiPosiekana natka pietruszki, dekorujemyPosiekana natka pietruszki, dekorujemy3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniony provolone (dostępny na rynku mleczarskim)rozdrobniony provolone (dostępny na rynku mleczarskim)1czerwona papryka, posiekana i pokrojona w kostkęczerwona papryka, posiekana i pokrojona w kostkę1Batoniki toffi Heathpokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki1Batoniki toffi Heathpokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki4krewetki i żyłkiSólSól1łyżka czerwony ocet winnysłodka cebula, obrana i posiekanasłodka cebula, obrana i posiekana2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.makaron ziti rigate, gotowany do al dente, około 8 minutmakaron ziti rigate, gotowany do al dente, około 8 minut
TrudnośćTwardy
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia69
Magazyn