Caponata i ziele Polenta

Caponata i ziele Polenta
Kaponatan i Herb Polentan jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 599 kalorii, 17g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Na 5,61 zł / porcja, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś oliwki, bulion z kurczaka, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 84%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kaponatan i ziele polenty, Kaponatan I Ziele Polenty, oraz Caponata z Polenta Crostini.

Instrukcje

1
Umieść deskę do krojenia w pobliżu płyty kuchennej. Rozgrzej duży, głęboki garnek na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
PiecPiec
GarnekGarnek
2
Dodać olej, czosnek i pokruszony pieprz. Gdy posiekasz warzywa (paprykę, cebulę i seler), dodaj je do garnka. Gdy warzywa są tam, zwiększyć ciepło trochę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PaprykaPapryka
SelerSeler
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Wymieszać z oliwkami, kaparami i rodzynkami. Posolić pokrojone w kostkę bakłażany i wymieszać do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
RodzynkiRodzynki
KaparyKapary
OliwkiOliwki
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodaj pomidory, pokrojone w kostkę i pokruszone, do garnka i dobrze wymieszać caponata, aby połączyć. Przykryć garnek i gotować caponata 15 do 20 protokół, aż warzywa będą miękkie. Natkę pietruszki wymieszać i zdjąć patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PomidorPomidor
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
5
Polenta: doprowadzić 3 szklanki bulionu z kurczaka do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
6
Dodaj polentę i stale mieszaj, aż masy mąki kukurydzianej razem. Wymieszać z ziołami, masłem, serem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
MasłoMasło
SerSer
PieprzPieprz
ZiołaZioła
SólSól
7
Rozłóż polentę na półmisku. Zrób płytką studnię od środka i wypełnij połową przygotowanej caponaty. Jest to kompletny obiad sam w sobie, tak bogaty w witaminy i świeże warzywa. Przechowywać w lodówce Pozostałe caponata do późniejszego wykorzystania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
8
Jeśli przygotowujesz sałatkę, zachowaj ją prosto. Ubierz mieszane warzywa z olejem, octem, solą i pieprzem. Caponata może być również stosowany jako polewa bruschetta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane WarzywaMieszane Warzywa
OcetOcet
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia

Składniki

2Spód: okruszki z herbatników graham3 małe rzepy, obrane i pokrojone na plasterki o grubości 1/8 cala3 małe rzepy, obrane i pokrojone na plasterki o grubości 1/8 cala397papryka habanerogałka muszkatołowa, mielona i więcej, do przyprawieniagałka muszkatołowa, mielona i więcej, do przyprawienia907papryka habaneropomidory pokrojone w kostkępomidory pokrojone w kostkę85papryka habanerokapary, osuszonekapary, osuszone2(mequite, hikora lub olcha)seler posiekanyseler posiekany7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)1( bakłażany)jędrny bakłażan pokrojony w kostkęjędrny bakłażan pokrojony w kostkę1garśćpietruszka płaska, posiekanapietruszka płaska, posiekana1sprigświeży rozmaryn, liście usunięte i posiekane drobno posiekaneświeży rozmaryn, liście usunięte i posiekane drobno posiekane4gałązkiświeży tymianek, liście usunięte i posiekaneświeży tymianek, liście usunięte i posiekane4goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(kilka garści) złote rodzynki(kilka garści) złote rodzynki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwki zielone, pestkowe i posiekaneoliwki zielone, pestkowe i posiekane41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychPropozycja podania: zielenina mieszana ze świeżymi ziołami, z oliwą, octem, solą i pieprzemPropozycja podania: zielenina mieszana ze świeżymi ziołami, z oliwą, octem, solą i pieprzem1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKalamata czarne oliwki, pestki i posiekaneKalamata czarne oliwki, pestki i posiekane1cubanelle włoski długi zielony pieprz, sadzone i pokrojone w kostkęcubanelle włoski długi zielony pieprz, sadzone i pokrojone w kostkę1Średnia żółta cebula, posiekanamieszane warzywamieszane warzywa2Spód: okruszki z herbatników graham(2 obroty wokół patelni) oliwa z oliwek extra-virgin(2 obroty wokół patelni) oliwa z oliwek extra-virgin3Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1czerwona papryka, posiekana i pokrojona w kostkęczerwona papryka, posiekana i pokrojona w kostkę1warzywo (np. szpinak)pokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki2Spód: okruszki z herbatników graham1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty Romano lub Parmigianotarty Romano lub Parmigiano41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSólSól41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól i pieprzSól i pieprz1łyżka czerwony ocet winnysłodka cebula, obrana i posiekanasłodka cebula, obrana i posiekana2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepolenta quick-cook, spotykana we włoskich potrawach lub potrawach specjalnychpolenta quick-cook, spotykana we włoskich potrawach lub potrawach specjalnych
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn