Capon z brązowym cukrem z sosem Bourbon
Brązowy cukier-glazurowany kapon z sosem Bourbon jest bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 587 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.15 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 41 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, bourbon, skrobię ziemniaczaną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Brązowy Cukier-Bourbon-Szynka Glazurowana, Indyk suszony brązowym cukrem z sosem jabłkowo-Bourbonowym, oraz Bourbon-glazurowany brązowy cukier Pecan Poundcake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kaponu. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Wymieszać cukier, 2 łyżeczki musztardy i 1/2 łyżeczki soli; roztrzeć mieszankę cukru pod rozluźnioną skórą i nad piersiami oraz pałeczkami. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem. Podnieś końcówki skrzydeł do góry i na plecy; zakładaj pod kapon.
Umieść capon, od strony piersi do góry,na stojaku brojlerów patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Wlać 1 szklankę wody na dno patelni; umieść stojak na patelni.
Piec w temperaturze 425 przez 30 minut.
Kapon z 1 szklanki bulionu; luźno przykryć kapon folią. Obniżyć temperaturę piekarnika do 350 (nie wyjmować kaponu z piekarnika).
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut. Odkrywamy i podlewamy pozostałym bulionem.
Piec dodatkowe 20 minut lub aż termometr włożony w mięsistą część uda zarejestruje 16
Wyjąć z piekarnika; odstawić na 20 minut. Wyrzucić skórę przed podaniem.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Wlać kapiele z patelni do worka.
Odstawić 2 minuty (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę i ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Spuścić krople do miarki, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Do małego rondla wlać kapiele; wymieszać z szalotką. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Dodać pozostałe 1 1/2 łyżeczki musztardy i bourbon, mieszając trzepaczką; dusić 1 minutę.
Połączyć skrobię ziemniaczaną i 1 łyżkę wody w małej misce, mieszając trzepaczką; wymieszać mieszaninę skrobi w mieszaninę bourbona. Dusić przez 1 minutę lub aż zgęstnieje.
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałą 1/4 łyżeczki soli, pietruszki i pieprzu.