Capon z brązowym cukrem z sosem Bourbon

Capon z brązowym cukrem z sosem Bourbon
Brązowy cukier-glazurowany kapon z sosem Bourbon jest bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 587 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.15 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 41 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, bourbon, skrobię ziemniaczaną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Brązowy Cukier-Bourbon-Szynka Glazurowana, Indyk suszony brązowym cukrem z sosem jabłkowo-Bourbonowym, oraz Bourbon-glazurowany brązowy cukier Pecan Poundcake dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kaponu. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
3
Wymieszać cukier, 2 łyżeczki musztardy i 1/2 łyżeczki soli; roztrzeć mieszankę cukru pod rozluźnioną skórą i nad piersiami oraz pałeczkami. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem. Podnieś końcówki skrzydeł do góry i na plecy; zakładaj pod kapon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
4
Umieść capon, od strony piersi do góry,na stojaku brojlerów patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
5
Wlać 1 szklankę wody na dno patelni; umieść stojak na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Piec w temperaturze 425 przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Kapon z 1 szklanki bulionu; luźno przykryć kapon folią. Obniżyć temperaturę piekarnika do 350 (nie wyjmować kaponu z piekarnika).
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut. Odkrywamy i podlewamy pozostałym bulionem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
9
Piec dodatkowe 20 minut lub aż termometr włożony w mięsistą część uda zarejestruje 16
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
Wyjąć z piekarnika; odstawić na 20 minut. Wyrzucić skórę przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
11
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
12
Wlać kapiele z patelni do worka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
13
Odstawić 2 minuty (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę i ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
14
Spuścić krople do miarki, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
15
Do małego rondla wlać kapiele; wymieszać z szalotką. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
16
Dodać pozostałe 1 1/2 łyżeczki musztardy i bourbon, mieszając trzepaczką; dusić 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
17
Połączyć skrobię ziemniaczaną i 1 łyżkę wody w małej misce, mieszając trzepaczką; wymieszać mieszaninę skrobi w mieszaninę bourbona. Dusić przez 1 minutę lub aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
SkrobiaSkrobia
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
18
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałą 1/4 łyżeczki soli, pietruszki i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
19
SOS podawać z kaponem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 41 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia24
Magazyn