Canton Wołowina z papryką
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Canton Wołowina z papryką może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.87 za porcję. Jedna porcja zawiera 251 kalorii, 18g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis od Betty Crocker ma 7 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz 5 przypraw w proszku, stek z polędwicy wołowej, piernik i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 32 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Szybkie smażenie wołowiny z papryką, Szybkie smażenie wołowiny z papryką, oraz Mandarynka wołowina Stir Fry z papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój wołowinę z ziarnem w paski 2-calowe; pokrój paski w poprzek ziarna w plastry 1/8 cala.
Wymieszać bulion, czosnek, piernik, sos sojowy, brązowy cukier i pięć przypraw w proszku w średniej szklanej lub plastikowej misce.
Wymieszać skrobię kukurydzianą i zimną wodę; wymieszać z mieszaniną bulionu. Wymieszać wołowinę aż do równomiernego pokrycia.
Odcedzić wołowinę; zapas marynaty.
Spray nonstick wok lub 12-calowa patelnia z natryskiem do gotowania; podgrzać na średnim ogniu.
Dodać wołowinę; smażyć 2 minuty. Wymieszać paprykę, cebulę i marynatę; zmniejszyć ogień do średniej.
Przykryć i gotować 3 do 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje.