Cannoli czekoladowe
Cannoli z czekoladą przygotowuje się około 50 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 232 kalorie , 7 g białka i 13 g tłuszczu . Za 47 centów za porcję otrzymujesz deser dla 12 osób. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pistacje, mleko, ekstrakt waniliowy i kilka innych składników, możesz go zrobić. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 29% to danie nie jest takie super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Cannoli Ice Cream w. Pistachios & Dark Chocolate , Cannoli Crostini w. Chocolate, Pistachios & Honey i Cannoli .
Instrukcje
W dużej misce ubij jajko, cukier, masło, wanilię, skórkę cytrynową i ekstrakt migdałowy, aż składniki się połączą.
Wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia; dodaj do masy jajecznej i dobrze wymieszaj.
Piec w rozgrzanym żelazku do pieczenia pizzelle zgodnie z instrukcją producenta, aż do uzyskania złotego koloru.
Wyjmij ciasteczka i natychmiast uformuj z nich rurki.
Odstawić na kratkę do ostygnięcia.
W małym rondelku wymieszaj cukier i skrobię kukurydzianą. Wymieszaj z mlekiem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia. W razie potrzeby wymieszaj z wanilią i olejem cynamonowym. Całkowicie ostudź.
W dużej misce ubij ser ricotta, aż będzie gładki. Stopniowo ubijaj mieszankę budyniową. Wymieszaj z czekoladą. Nakładaj łyżką lub wyciskaj do muszli. Zanurz każdą stronę w pistacjach.
Podawać natychmiast. Resztki schłodzić.