Candy Bar Cake
Jeśli 1,57 zł za porcję spada w budżecie, ciasto Candy Bar może być wybitny bezglutenowe przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 630 kalorii. Ten przepis służy 12. 507 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz masło, dulce de leche, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Candy Bar Cake, Candy Bar Cake, oraz Ciasto Cukierkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zmontuj ciasto: przyciąć 1/2 cala od krótkich końców ciasta funta, a następnie przyciąć kopułową górę, aby była płaska. Stań ciasto na boku i pokrój na pół poziomo, aby zrobić dwa prostokąty o równych rozmiarach.
Podgrzać czekoladę w 30-sekundowych odstępach, mieszając do rozpuszczenia. Masło, 3 łyżki mleka i cukier utrzeć mikserem. Ubić w roztopionej czekoladzie.
Dodaj więcej mleka, w razie potrzeby, aby lukier można było rozsmarować.
Ułóż prostokąty ciasta na stojaku ustawionym na obramowanej blasze do pieczenia.
Rozłóż część lukru na jednym krótkim końcu każdego ciasta i naciśnij razem, tworząc długi prostokąt. (Możesz wsunąć cienki kawałek tektury pod ciasto, aby później przenieść się na talerz.)
Rozłóż pozostały lukier na cieście w warstwie o grubości 1 cala, dzięki czemu krawędzie są nieco wyższe niż środek. Wygładzić górę i boki za pomocą przesuniętej szpatułki. Zamrozić do twardości, około 30 minut.
Wymieszać orzeszki ziemne i dulce de leche w misce.
Wyjąć ciasto z zamrażarki.
Rozprowadzić mieszaninę orzeszków ziemnych na lukrze w płaskiej, równej warstwie. Zamrozić, aż dulce de leche będzie twarde, o 30 minut.
W międzyczasie wykonaj czekoladową powłokę: podgrzać czekoladę i masło w 30-sekundowych odstępach, mieszając, aż stopią się i będą gładkie.
Wlać czekoladę na ciasto i rozprowadzić ją równomiernie na górze i bokach za pomocą przesuniętej szpatułki. Zamrozić, aż czekolada lekko ostygnie, 6 do 8 minut.
Zaczynając od krótkiego końca ciasta, zanurz krawędź przesuniętej szpatułki w czekoladzie pod kątem i delikatnie podciągnij, powtarzając wzdłuż górnej części ciasta, aby utworzyć wzór fali. Schłodzić 10 minut przed podaniem.