Cambodian Summer Rolls
Cambodian Summer Rolls to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 12 porcjami. Ta przystawka ma 142 kalorie, 10g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka sosu hoisin, cukier, krewetki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Cambodian Summer Rolls, Kambodżańskie Bułeczki Jajeczne, oraz Kambodżańska Sangria dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować bułki, przynieś 6 szklanek wody do wrzenia w dużym rondlu.
Dodaj krewetki; gotować 3 minut lub do czasu zakończenia.
Odcedzić i spłukać zimną wodą. Krewetki obrać; schłodzić.
Umieść makaron ryżowy w dużej misce; przykryj wrzącą wodą.
Odstawić 8 minut; spuścić.
Dodaj zimną wodę do dużego, płytkiego naczynia na głębokość 1 cala.
Umieść 1 arkusz papieru ryżowego w wodzie.
Odstawić 2 minuty lub do miękkości.
Umieść arkusz papieru ryżowego na płaskiej powierzchni.
Spread 1 łyżeczka sos hoisin w środku arkusza; top z 2 do 3 krewetki, 1/4 Puchar sałata, o 1/4 Puchar makaron ryżowy,1 łyżeczka bazylia, i 1 łyżeczka mięta. Złóż boki arkusza nad wypełnieniem, zwiń galaretkę i delikatnie naciśnij szew, aby uszczelnić.
Umieścić rolkę, szew w dół, na talerzu; przykryć, aby nie wyschnąć. Powtórz procedurę z pozostałym papierem ryżowym, sosem hoisin, krewetkami, sałatą, makaronem ryżowym, bazylią i miętą.
Aby przygotować sos do zanurzania, połączyć sos sojowy i pozostałe składniki w małej misce; wymieszać trzepaczką.