Calzone z kurczaka bawolego
Przepisów śródziemnomorskich nigdy za wiele, więc wypróbuj Calzone z kurczakiem Buffalo. To danie główne ma 1029 kalorii , 63 g białka i 40 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 osobom. Za 4,27 USD za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka selera, sosu do pizzy, skórki pizzy i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 52% . Podobne przepisy obejmują Calzone z kurczakiem Buffalo , {Domowe} Calzone z kurczakiem Buffalo i Mini Calzone z kurczakiem Buffalo .
Instrukcje
W małej misce połącz sos do pizzy i 2 łyżeczki ostrego sosu pieprzowego; odłożyć na bok. Na dużej patelni smaż kurczaka i seler na średnim ogniu na maśle przez 3-5 minut lub do momentu, aż kurczak przestanie być różowy; w razie potrzeby odcedź. Wymieszaj przyprawę Cajun i pozostały sos z ostrej papryki; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje.
Rozwiń ciasto na pizzę; podziel każdą porcję na pół. Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj każdy na 8-calowy placek. koło.
Rozprowadź mieszaninę sosu do pizzy na połowie każdego koła w odległości do 1 cala od krawędzi. Na wierzch połóż mieszankę kurczaka i sery. Złożyć ciasto na nadzienie; ściśnij krawędzie, aby je uszczelnić.
Posyp natłuszczoną blachę do pieczenia mąką kukurydzianą.
Połóż calzone na mące kukurydzianej.
Piec w temperaturze 400° przez 10-12 minut lub do złotego koloru.