California Caesar Salad
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki Caesar w Kalifornii. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 8 i kosztuje 1,75 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Mieszanka filetów anchois, ocet winny, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to raczej tanie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to California Caesar Salad, California Caesar Sałatka Z Jajkami, oraz Sałatka Cezar z kurczaka z grzankami czosnkowymi {i lekkim sosem Cezar}.
Instrukcje
W blenderze lub robocie, połączyć filety anchois, Worcestershire, ocet, czosnek, papryka, suszone oregano i pieprz. Wirować, aż płynnie pured, skrobanie boków pojemnika w razie potrzeby. Z silnikiem pracującym z dużą prędkością wlać olej.
Liście romaine złamać na kawałki wielkości kęsa i umieścić w szerokiej misce. Jajka w skorupkach, posiekać lub drobno posiekać i dodać do sałaty wraz z grzankami i parmezanem.
Dodać sos anchois (około 6 łyżek) i sok z cytryny do smaku i dobrze wymieszać.