Cajun-przyprawione krewetki wędzone z Rémoulade
Cajun-przyprawione wędzone krewetki z Rémoulade jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 20g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jeśli masz mielony pieprz, tymianek, jajka ugotowane na twardo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest solidne. Spróbuj Blackened krewetki Wrap z BBQ boczek i Cajun Remoulade, Obrać i zjeść przyprawione krewetki z Chipotle Remoulade, oraz Cajun Catfish Cakes with Remoulade dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrębki moczyć w wodzie 1 godzinę; odcedzić.
Aby przygotować krewetki, połączyć paprykę i kolejne 9 składników (przez paprykę czerwoną).
Połączyć oliwę z oliwek i krewetki w misce, i wrzucić do herbu.
Posypać krewetki z rub, i wrzucić do herbu. Przykryć i przechowywać w lodówce 30 minut.
Aby przygotować rmoulade, połączyć majonez i kolejne 10 składników (przez czosnek) w średniej misce.
Usunąć żółtka z jaj; wyrzucić żółtka lub zarezerwować do innego użycia. Białka drobno posiekać i wymieszać z mieszanką majonezową. Cover; chill.
Wyjmij stojak do grilla i odstaw na bok. Przygotuj grill do pośredniego grillowania, podgrzewając jedną stronę do wysokiej i pozostawiając jedną stronę bez ciepła. Przebić dno jednorazowej patelni z folii aluminiowej kilka razy czubkiem noża.
Umieść patelnię na elemencie grzewczym po podgrzanej stronie grilla; dodaj wióry drzewne do patelni.
Pozostawić wióry drewniane stać na 15 minut lub do palenia; zmniejszyć ogień do średniej. Wieszak grillowy z natryskiem do gotowania; miejsce na grillu.
Miejsce krewetki na patelni do grillowania; miejsce patelnia na grill rack na stronie nieogrzewane. Przykryć i grill 15 minut lub aż krewetki są zrobione, mieszając po 7 minut.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris