Cajun-creole-indian?? Dorsz
Cajun-creole-indian?? Dorsz może być dobrym przepisem na poszerzenie głównego repertuaru dań. Ten przepis służy 1. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 3460 kalorii, 645g białka, oraz 74g tłuszczu na porcję. Na 58,63 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 78% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Recipezaar. Udaj się do sklepu i odbierz kurkumę, czosnek, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pasty imbirowej, możesz podążać za tym daniem głównym z Karmelizowany Ananas Makadamia Kokosowy Mrożony Deser jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Cajun-Kreolsko-Indyjski Dorsz, Cajun kurczak i krewetki Creole, oraz Krewetki, boczek i Okra 'Creole-Cajun' makaron z cukinią.
Instrukcje
Pieprz, ziele angielskie, kolendrę, kminek, czerwone chilli i czosnek zmiażdżyć w moździerzu z tłuczkiem.Steki marynować w tej mieszance i gingerpaste, kurkuma i sól przez co najmniej 30 min.
Rozgrzać olej i masło na patelni i dodać dorsza do gotowania na patelni na umiarkowanym ogniu przez 5 minut z każdej strony.Dopóki ryba nie zostanie ugotowana.Wyjąć rybę i ogrzać w ciepłym piekarniku lub ciepłym talerzu przykrytym.
Dodaj sok z limonki i mieszaj do bulgotania.
Polej rybę sosem i udekoruj klinami limonki i gałązkami kolendry.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.