Caipirinha Z Grilla
Grillowany Caipirinhan jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 228 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odebrać cachaça, cukier granulowany, limonki i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest przyniesiony przez Chow. Z łyżeczką wynik 10%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Grillowana Papaja Caipirinha, Caipirinha de Uva, oraz Caipirinha.
Instrukcje
Podgrzej patelnię grillową lub grill na świeżym powietrzu do średniej wysokości (około 191° do 425 ° F).
Umieść limonki i 2 łyżki cukru w średniej misce i wymieszaj, aby równomiernie pokryć.
Umieść limonki na grillu, rezerwując miskę (nie trzeba jej myć). Grilluj owoce odkryte, obracając je od czasu do czasu, aż zostaną lekko zwęglone i zmięknięte, około 3 do 4 minut.Powrót limonki do zarezerwowanej miski i niech ostygną przez co najmniej 15 minut. W międzyczasie umieść 4 kieliszki koktajlowe w zamrażarce, aby schłodzić.Grillowane kawałki limonki podziel między schłodzone szklanki, dodaj 1 1/2 łyżeczki pozostałego cukru do każdej szklanki i delikatnie zmiażdż.
Dodaj 2 uncje cachaça do każdej szklanki i wymieszać, aby połączyć. Każdą szklankę napełnij lodem i wymieszaj, aby połączyć.