Café Creme Mousse Cake
Café Creme mus ciasto może być tylko deser szukasz. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 519 kalorii, 10g białka, oraz 43g tłuszczu każdy. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką podwójną mocną kawę, mleko, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Cafe au Lait Pots de Creme, Esponjado de Café (kolumbijski Mus kawowy), oraz Mus Czekoladowo-Kremowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj żelatynę i 3 łyżki. zimna woda w filiżance; odstawić. Wymieszać razem 3/4 filiżanki kawy i 3 łyżki. cukier w innej filiżance; odstawić.
W ciężkim rondlu połącz mleko, pozostały 1 szklankę cukru, sól i cynamon. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, ubijając od czasu do czasu.
Jajko i żółtka ubić w żaroodpornej misce; ubić w połowie gorącego mleka.
Wlać całą mieszaninę z powrotem do rondla. Gotować, ubijając, aż mieszanina osiągnie 77° na termometrze natychmiastowego odczytu.
Wyjąć z ognia, wymieszać z żelatyną, pozostałą 1/2 filiżanki kawy i ekstraktem z wanilii.
Niech ostygnie, trzepanie od czasu do czasu.
Przełożyć schłodzony mus do miski umieszczonej w łaźni z lodem.
Trzepaczka do ostygnięcia, około 5 minut. W innej misce, beat 1 1/2 szklanki śmietany, aż sztywny. Złożyć w kremie, aby zakończyć mus.
Linia a patelnia do chleba o wymiarach 9 na 5 cali z folią. Ułóż 6 ladyfingers na dole.
Mżawka z 2 łyżkami. kawa słodzona, od kroku
Warstwa 2 szklanki musu i 12 ciastek.
Mżawka z 6 łyżkami. kawa.
Dodać pozostały mus i 12 ciasteczek; skropić pozostałą kawą. Owiń w plastik. Schłodzić przez co najmniej 3 godziny.
Aby służyć, unmold na talerzu. Ubij 1 szklankę śmietany i cukru cukierniczego, aż będzie sztywny i rozłożony na cieście. Posypać cynamonem i pokroić.