Cabernet żeberka krótkie z parmezanem Polenta

Cabernet żeberka krótkie z parmezanem Polenta
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 207 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 21 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, sól koszerną, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Cabernet-duszone żeberka z gorgonzolą Polentan i mieszanką zielną Gremolata, Cabernet-Duszone Żeberka Wołowe, oraz Cabernet duszone żeberka z Chardą Szwajcarską i Orecchiette dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Żeberka posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
2
Rozgrzać duży piec holenderski na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Dodaj 1 łyżeczkę oliwy z oliwek na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj 8 żeber i smaż przez 6 minut, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
5
Usunąć żebra. Powtórz procedurę z pozostałym 1 łyżeczką oleju i 8 żeberkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Cienki-Cienki-
6
Dodaj cebulę i kolejne 5 składników (przez rozmaryn) na patelnię; smażyć 3 minuty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodaj wino do patelni i doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować przez 13 minut lub do zmniejszenia do 2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Dodać bulion do patelni i doprowadzić do wrzenia. Żeberka na patelnię. Przykryć i piec w 350 przez 1 1/2 godziny, obracając żeberka po 45 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Wyjąć żeberka z patelni i przecedzić płyn do gotowania przez sito o drobnych oczkach nad miską. Odrzuć ciała stałe. Odtłuścić tłuszcz; wyrzucić. Powróć płyn do gotowania na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Mąkę połączyć i 2 łyżeczki wody w małej misce, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Dodać do patelni i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 11 minut lub do zmniejszenia do około 1 szklanki. Wymieszać z octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Aby przygotować gremolatę, połącz 1/3 szklanki natki pietruszki, 1/2 łyżeczki skórki cytryny i mielonego czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Gruszki Bartlett Lub D'AnjouGruszki Bartlett Lub D'Anjou
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
14
Aby przygotować polentę, przynieś 3 szklanki mleka, 1 szklankę wody, 5/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu do wrzenia na średnim ogniu. Powoli wymieszać w 1 szklance polenty. Gotować 5 minut lub aż gruby, często mieszając. Wymieszać z serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
15
Umieść 1/2 szklanki polenty w każdej z 8 płytkich miseczek, a każdą porcję uzupełnij 2 żeberkami, 2 łyżkami sosu i około 2 łyżeczkami gremolaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Składniki

1porcja startego parmezanuudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)0warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1warzywo (np. szpinak)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)85papryka habanero16 żeberek wołowych z kością, przyciętych16 żeberek wołowych z kością, przyciętych5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecabernet sauvignon lub inne wytrawne czerwone winocabernet sauvignon lub inne wytrawne czerwone wino1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana marchewkaposiekana marchewka1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany selerposiekany seler7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemleko beztłuszczowemleko beztłuszczowe1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomąka uniwersalnamąka uniwersalna791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony6ząbki czosnku w plasterkachząbki czosnku w plasterkach1warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1warzywo (np. szpinak)otarta Skórka z cytrynyotarta Skórka z cytryny2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion wołowy niskosodowybulion wołowy niskosodowy2warzywo (np. szpinak)oliwa z oliwek, podzielonaoliwa z oliwek, podzielona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula28papryka habanero1/4 szklanki startego świeżego sera Parmigiano-Reggiano1/4 szklanki startego świeżego sera Parmigiano-Reggiano2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepolenta do szybkiego gotowaniapolenta do szybkiego gotowania1gałązka rozmarynugałązka rozmarynu1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana szalotkaposiekana szalotka2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego2warzywo (np. szpinak)1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Żeberka wołowe można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Dwa winorośle Columbia Valley Merlot z 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 7 dolarów za butelkę.
Two Vines Columbia Valley Merlot
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 21 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn