Cabernet żeberka krótkie z parmezanem Polenta

Cabernet żeberka krótkie z parmezanem Polenta
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 207 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 21 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, sól koszerną, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Cabernet-duszone żeberka z gorgonzolą Polentan i mieszanką zielną Gremolata, Cabernet-Duszone Żeberka Wołowe, oraz Cabernet duszone żeberka z Chardą Szwajcarską i Orecchiette dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Żeberka posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
2
Rozgrzać duży piec holenderski na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
3
Dodaj 1 łyżeczkę oliwy z oliwek na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodaj 8 żeber i smaż przez 6 minut, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
5
Usunąć żebra. Powtórz procedurę z pozostałym 1 łyżeczką oleju i 8 żeberkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodaj cebulę i kolejne 5 składników (przez rozmaryn) na patelnię; smażyć 3 minuty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj wino do patelni i doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować przez 13 minut lub do zmniejszenia do 2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Dodać bulion do patelni i doprowadzić do wrzenia. Żeberka na patelnię. Przykryć i piec w 350 przez 1 1/2 godziny, obracając żeberka po 45 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Wyjąć żeberka z patelni i przecedzić płyn do gotowania przez sito o drobnych oczkach nad miską. Odrzuć ciała stałe. Odtłuścić tłuszcz; wyrzucić. Powróć płyn do gotowania na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Mąkę połączyć i 2 łyżeczki wody w małej misce, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Dodać do patelni i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 11 minut lub do zmniejszenia do około 1 szklanki. Wymieszać z octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
13
Aby przygotować gremolatę, połącz 1/3 szklanki natki pietruszki, 1/2 łyżeczki skórki cytryny i mielonego czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
14
Aby przygotować polentę, przynieś 3 szklanki mleka, 1 szklankę wody, 5/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu do wrzenia na średnim ogniu. Powoli wymieszać w 1 szklance polenty. Gotować 5 minut lub aż gruby, często mieszając. Wymieszać z serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
15
Umieść 1/2 szklanki polenty w każdej z 8 płytkich miseczek, a każdą porcję uzupełnij 2 żeberkami, 2 łyżkami sosu i około 2 łyżeczkami gremolaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Składniki

12 łyżeczki czosnku w proszkuudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)0Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.16 żeberek wołowych z kością, przyciętych16 żeberek wołowych z kością, przyciętych5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecabernet sauvignon lub inne wytrawne czerwone winocabernet sauvignon lub inne wytrawne czerwone wino1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana marchewkaposiekana marchewka1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany selerposiekany seler7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemleko beztłuszczowemleko beztłuszczowe1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomąka uniwersalnamąka uniwersalna791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony6ząbki czosnku w plasterkachząbki czosnku w plasterkach1Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1Batoniki toffi Heathotarta Skórka z cytrynyotarta Skórka z cytryny2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion wołowy niskosodowybulion wołowy niskosodowy2Batoniki toffi Heatholiwa z oliwek, podzielonaoliwa z oliwek, podzielona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula281 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/4 szklanki startego świeżego sera Parmigiano-Reggiano1/4 szklanki startego świeżego sera Parmigiano-Reggiano2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepolenta do szybkiego gotowaniapolenta do szybkiego gotowania1gałązka rozmarynugałązka rozmarynu1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana szalotkaposiekana szalotka2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 42Batoniki toffi Heathkońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Żeberka wołowe można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Dwa winorośle Columbia Valley Merlot z 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 7 dolarów za butelkę.
Two Vines Columbia Valley Merlot
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 21 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn