Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 207 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 21 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, sól koszerną, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Cabernet-duszone żeberka z gorgonzolą Polentan i mieszanką zielną Gremolata, Cabernet-Duszone Żeberka Wołowe, oraz Cabernet duszone żeberka z Chardą Szwajcarską i Orecchiette dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Żeberka posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(mequite, Hikora Lub Olcha)
2
Rozgrzać duży piec holenderski na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
3
Dodaj 1 łyżeczkę oliwy z oliwek na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Dodaj 8 żeber i smaż przez 6 minut, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)
5
Usunąć żebra. Powtórz procedurę z pozostałym 1 łyżeczką oleju i 8 żeberkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Dodaj cebulę i kolejne 5 składników (przez rozmaryn) na patelnię; smażyć 3 minuty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Dodaj wino do patelni i doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować przez 13 minut lub do zmniejszenia do 2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
8
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Dodać bulion do patelni i doprowadzić do wrzenia. Żeberka na patelnię. Przykryć i piec w 350 przez 1 1/2 godziny, obracając żeberka po 45 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
10
Wyjąć żeberka z patelni i przecedzić płyn do gotowania przez sito o drobnych oczkach nad miską. Odrzuć ciała stałe. Odtłuścić tłuszcz; wyrzucić. Powróć płyn do gotowania na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-o
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
11
Mąkę połączyć i 2 łyżeczki wody w małej misce, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
12
Dodać do patelni i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 11 minut lub do zmniejszenia do około 1 szklanki. Wymieszać z octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
13
Aby przygotować gremolatę, połącz 1/3 szklanki natki pietruszki, 1/2 łyżeczki skórki cytryny i mielonego czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowy
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
14
Aby przygotować polentę, przynieś 3 szklanki mleka, 1 szklankę wody, 5/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu do wrzenia na średnim ogniu. Powoli wymieszać w 1 szklance polenty. Gotować 5 minut lub aż gruby, często mieszając. Wymieszać z serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
15
Umieść 1/2 szklanki polenty w każdej z 8 płytkich miseczek, a każdą porcję uzupełnij 2 żeberkami, 2 łyżkami sosu i około 2 łyżeczkami gremolaty.
Żeberka wołowe można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Dwa winorośle Columbia Valley Merlot z 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 7 dolarów za butelkę.