Cabernet żeberka krótkie z parmezanem Polenta

Cabernet żeberka krótkie z parmezanem Polenta
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 207 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 21 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, sól koszerną, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Cabernet-duszone żeberka z gorgonzolą Polentan i mieszanką zielną Gremolata, Cabernet-Duszone Żeberka Wołowe, oraz Cabernet duszone żeberka z Chardą Szwajcarską i Orecchiette dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Żeberka posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
2
Rozgrzać duży piec holenderski na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
3
Dodaj 1 łyżeczkę oliwy z oliwek na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Dodaj 8 żeber i smaż przez 6 minut, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
5
Usunąć żebra. Powtórz procedurę z pozostałym 1 łyżeczką oleju i 8 żeberkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Dodaj cebulę i kolejne 5 składników (przez rozmaryn) na patelnię; smażyć 3 minuty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Dodaj wino do patelni i doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować przez 13 minut lub do zmniejszenia do 2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
8
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Dodać bulion do patelni i doprowadzić do wrzenia. Żeberka na patelnię. Przykryć i piec w 350 przez 1 1/2 godziny, obracając żeberka po 45 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
10
Wyjąć żeberka z patelni i przecedzić płyn do gotowania przez sito o drobnych oczkach nad miską. Odrzuć ciała stałe. Odtłuścić tłuszcz; wyrzucić. Powróć płyn do gotowania na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
11
Mąkę połączyć i 2 łyżeczki wody w małej misce, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Dodać do patelni i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 11 minut lub do zmniejszenia do około 1 szklanki. Wymieszać z octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
13
Aby przygotować gremolatę, połącz 1/3 szklanki natki pietruszki, 1/2 łyżeczki skórki cytryny i mielonego czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
14
Aby przygotować polentę, przynieś 3 szklanki mleka, 1 szklankę wody, 5/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu do wrzenia na średnim ogniu. Powoli wymieszać w 1 szklance polenty. Gotować 5 minut lub aż gruby, często mieszając. Wymieszać z serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
15
Umieść 1/2 szklanki polenty w każdej z 8 płytkich miseczek, a każdą porcję uzupełnij 2 żeberkami, 2 łyżkami sosu i około 2 łyżeczkami gremolaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Składniki

11 łyżka suszonego oreganoudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)0Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)85opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge16 żeberek wołowych z kością, przyciętych16 żeberek wołowych z kością, przyciętych5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecabernet sauvignon lub inne wytrawne czerwone winocabernet sauvignon lub inne wytrawne czerwone wino1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana marchewkaposiekana marchewka1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany selerposiekany seler7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemleko beztłuszczowemleko beztłuszczowe1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomąka uniwersalnamąka uniwersalna791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony6ząbki czosnku w plasterkachząbki czosnku w plasterkach1Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1Batoniki toffi Heathotarta Skórka z cytrynyotarta Skórka z cytryny2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion wołowy niskosodowybulion wołowy niskosodowy2Batoniki toffi Heatholiwa z oliwek, podzielonaoliwa z oliwek, podzielona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula28opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/4 szklanki startego świeżego sera Parmigiano-Reggiano1/4 szklanki startego świeżego sera Parmigiano-Reggiano2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepolenta do szybkiego gotowaniapolenta do szybkiego gotowania1gałązka rozmarynugałązka rozmarynu1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana szalotkaposiekana szalotka2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny2Batoniki toffi Heath1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Żeberka wołowe można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Dwa winorośle Columbia Valley Merlot z 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 7 dolarów za butelkę.
Two Vines Columbia Valley Merlot
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 21 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn