Bułki z czosnkiem
Przygotowanie bułek z czosnkiem zajmuje około 30 minut od początku do końca. Za 30 centów za porcję przepis ten pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 158 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 10 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga ciasta chlebowego, masła, cebuli i ząbków czosnku. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę spoonacular 0% , co jest bardzo złe (ale nadal możliwe do naprawienia). Podobne przepisy obejmują wegetariańskie sajgonki z sosem czosnkowo-limonkowym , zupę z białej fasoli i czosnku ze szpinakiem i chrupiącą szynką parmeńską oraz grzankami z rozmarynem i czosnkiem oraz bułki z jarmużem .
Instrukcje
Rozwałkuj ciasto na blacie; posyp posiekaną cebulą i ugniataj, aż się połączy. Podziel ciasto na pół. Uformuj z każdego kawałka pięć kulek. Aby utworzyć węzły, zwiń każdą kulkę w 10-calowy sznurek; zawiąż w węzeł. Podwiń końce.
Ułóż bułki w odstępach 2 cali na natłuszczonej blasze do pieczenia.
Rozpuść masło na małej patelni na średnim ogniu.
Dodaj czosnek i sól; smaż i mieszaj przez 1-2 minuty.
Posmaruj bułki. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoją objętość, około 30 minut.
Posmaruj wierzch jajkiem i posyp makiem.
Piec w temperaturze 375° przez 15–20 minut lub do uzyskania złotego koloru.