Bułka Miętowo-Czekoladowa
Ten przepis służy 12 i kosztuje 63 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 264 kalorie, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 109 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady do pieczenia, crème de menthe, cukru pudru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Rolada Z Ciasta Czekoladowo-Miętowego, Bułka Z Miętą, oraz Bułka Czekoladowo-Orzechowa Miętowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163° (300F dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Patelnia 15x10x1 cm z masłem. Dno garnka wyłożone papierem woskowanym; papier posmarować masłem.
W dużej misce, ubić żółtka z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż puszyste. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru granulowanego, pokonując na dużej prędkości około 5 minut lub aż gęste i cytrynowy kolor. W małej misce mieszaj granulki kawy w wodzie do rozpuszczenia.
Dodaj schłodzoną czekoladę i kawę do mieszaniny żółtka jaja; ubić na małej prędkości, aż do wymieszania, skrobanie miski od czasu do czasu.
W innej dużej misce, ubić białka z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż miękkie szczyty tworzą. Stopniowo dodawać pozostały 1/2 szklanki cukru granulowanego, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Złożyć jedną czwartą białek do ciasta czekoladowego, aby rozjaśnić. Złóż pozostałe białka. Przesiać mąkę na ciasto; złożyć mąkę do wymieszania.
Wlać ciasto na patelnię. Metalową szpatułką delikatnie rozprowadź ciasto na krawędziach patelni.
Piec 18 do 20 minut lub aż ciasto sprężyny z powrotem, gdy lekko dotknięte w centrum.
Wierzch ciasta posypać 3 łyżkami kakao. Ciasto przykryć lekko wilgotnym ręcznikiem kuchennym; całkowicie schłodzić. Obróć ciasto do góry nogami na ręcznik kuchenny; ostrożnie usuń woskowany papier.
Ciasto posypać pozostałymi 3 łyżkami kakao.
W schłodzonej średniej misce ubij śmietanę do ubijania mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż się spieni.
Dodać cukier puder i crme de menthe; ubijać do uzyskania sztywnych szczytów.
Rozłóż na cieście. Zaczynając od jednej krótkiej strony, zwiń ciasto, używając ręcznika do zwijania.
W razie potrzeby posypać dodatkowym kakao.
Dekoruj miętą. Przechowywać w lodówce.