Bułka Czekoladowa I

Bułka Czekoladowa I
Przepis na czekoladową bułkę mogę zrobić w około 45 minut. Ten deser ma 124 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 23 i kosztuje 21 centów za porcję. 104 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Ten przepis od Wszystkichprzepisy wymaga kremu z kamienia nazębnego, kakao w proszku, cukru i ekstraktu wanillanowego. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Bułka Czekoladowa (Bułka Szwajcarska), Bułka Czekoladowa, oraz Chocolate Swiss Roll.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Wyłóż jedną patelnię z galaretką 15 1/2 x 10 1/2 cala papierem do pieczenia i lekko posmaruj tłuszczem i mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Oddziel jajka. Białka ubić kremem z kamienia nazębnego na sztywną pianę. Stopniowo ubijaj 1/2 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
CukierCukier
JajkoJajko
3
Przesiej pozostały cukier, kakao i mąkę razem. Ubij żółtka na gęstą masę i złóż do nich mąkę. Dodaj wanilię. (Mieszanina żółtka jaja będzie bardzo sztywna). Ostrożnie złóż mieszankę żółtka do ubitych białek. Równomiernie rozprowadź ciasto na przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piec w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Niech ciasto ostygnie przez 5 minut. Obróć ciasto na ręcznik posypany cukrem cukierniczym, zdejmij papier pergaminowy i zwiń ciasto ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
6
Niech ciasto całkowicie ostygnie. Rozwiń ciasto i posmaruj bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Rzuć ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
8
Podawać z sosem maślanym spienionym lub sosem Krówkowym. Aby urozmaicić, do bitej śmietany możesz dodać 2 łyżki rumu lub ulubionego likieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
MasłoMasło
KrówkaKrówka
SOSSOS
9
Służy

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na bułkę deserową. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje23
Ocena Zdrowia0
Magazyn