Bułeczki żurawinowo-pomarańczowe to Wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja zawiera 295 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Mieszanka maślanki, soda oczyszczona, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Bułeczki Żurawinowo-Pomarańczowe, Bułeczki żurawinowo-pomarańczowe, oraz Bułeczki pomarańczowo-żurawinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz pierwsze 6 składników; pokrój w maśle blenderem do ciasta, aż mieszanina będzie krucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać maślankę i suszoną żurawinę, mieszając aż do zwilżenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina Suszona
Maślanka
3
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść 5 lub 6 razy. Poklepać w 8-calowe koło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
4
Pokrój na 8 klinów i umieść 1 cal od siebie na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
5
Posmarować mlekiem i posypać 1 łyżką cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Mleko
6
Piec w temperaturze 425 przez 15 minut lub aż bułeczki będą złociste.