Bułeczki Żurawinowo-Graham
Bułeczki żurawinowo-Graham mogą być tylko Szkocki przepis, którego szukasz. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten poranny posiłek ma 207 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka margaryny, żurawiny, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Cranberry Graham Squares, Graham Cranberry Parfaits, oraz No-Bake puszyste ciasto żurawinowe z krakersem Grahama.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Wymieszaj mąkę, okruchy Grahama, 3 łyżki. cukier i proszek do pieczenia w średniej misce.
Margarynę pokroić blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała grube okruchy.
Dodaj jajka, 2 łyżki. mleko, żurawina i orzechy; mieszać tylko do wymieszania.
Pat ciasto na 9-calowe koło na wysmarowanej blachy do pieczenia.
Posmarować pozostałym mlekiem; posypać pozostałym cukrem.
Pokroić na 10 klinów. (Nie oddzielaj klinów.)
Piec 18 do 20 min. lub do momentu, aż góra będzie złotobrązowa, a wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić na blasze 5 min. Oddzielne kliny, za pomocą noża do cięcia od siebie, jeśli to konieczne.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.