Bułeczki Żurawinowe
Bułeczki żurawinowe mogą być tylko Szkocki przepis, którego szukasz. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten poranny posiłek ma 169 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, mąkę kukurydzianą, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 18%. Podobne przepisy to Bułeczki Żurawinowe, Bułeczki Żurawinowe, oraz Bułeczki Żurawinowe.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę i kolejne 5 składników (mąka przez sól) połączyć w misce; pokroić na maśle blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała grubą potrawę.
Dodaj żurawinę, rzucając na płaszcz.
Połącz maślankę, skórkę i jajko; dodaj do mieszaniny mąki, mieszając tylko do wilgotnego (ciasto będzie lepkie).
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i lekko zagnieść 5 razy posypanymi mąką rękami. Pat ciasto w 7-calowe koło na blasze pokrytej sprayem do pieczenia.
Ciasto pokroić na 10 klinów, kroić w, ale nie całkowicie przez ciasto.
Piec w 375 przez 30 minut lub do złotego koloru. Cukier puder przesiać na bułeczki; podawać na ciepło.