Bułeczki Żurawinowe
Przepis bułeczki żurawinowe gotowe w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym Wegetariańskie opcja dla miłośników Szkockiego jedzenia. Ten poranny posiłek ma 174 kalorie, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz jajko, cukier puder, żurawinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Bułeczki Żurawinowe, Bułeczki Żurawinowe, oraz Bułeczki Żurawinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. nasmaruj dużą blachę ciastek za pomocą skracania lub sprayu do gotowania. W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier granulowany i 1 łyżeczkę skórki pomarańczowej.
Pokrój w 1/2 szklanki masła, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy. Wymieszać z żurawiną.
W 1-cup miarki, beat jajko dobrze.
Dodać maślankę, aby zrobić 2/3 szklanki.
Dodaj do mieszanki mąki; delikatnie mieszaj widelcem, aż suche cząstki zaczną się kleić. (Nie dodawać więcej płynu.
Mieszanina może być krucha.)
Na lekko posypanej mąką powierzchni delikatnie naciśnij ciasto, aby uformować kulkę. Podziel ciasto na pół.
Umieść obie połówki na arkuszu ciastek; spłaszczyć każdą Na 6-calową rundę. Za pomocą mąki noża lub noża do pizzy pokrój każdy na 8 klinów. Oddzielne kliny nieznacznie, około 1/2 cala od siebie.
Piec 20 do 25 minut lub do złotego koloru. Schłodzić na arkuszu cookie 5 minut.
Tymczasem, w małej misce, wymieszać składniki masła pomarańczowego, aż dobrze wymieszane.
Ciepłe bułeczki podawać z masłem pomarańczowym.