Bułeczki ze słodkich ziemniaków
Bułeczki ze słodkich ziemniaków mogą być właśnie wegetariańskim przepisem lakto ovo, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 252 kalorie, 5 g białka i 9 g tłuszczu. Za 34 centy za porcję otrzymasz śniadanie dla 8 osób. Niewiele osób lubiło to europejskie danie. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, brązowy cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 30%, to danie nie jest tak niesamowite. Bułeczki ze słodkich ziemniaków, bułeczki ze słodkich ziemniaków i bułeczki ze słodkich ziemniaków są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, brązowy cukier, proszek do pieczenia, przyprawę do ciasta dyniowego, sól i sodę oczyszczoną.
Posiekaj masło, aż mieszanina będzie przypominała grube okruchy. W małej misce ubij jajko, słodkie ziemniaki i maślankę; dodajemy do suchych składników, tylko do ich zwilżenia.
Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; lekko posypanymi mąką rękami zagnieść ciasto 10-12 razy. Wklep w 8-calowy. koło.
Oddziel kliny i umieść je w odległości 1 cala od siebie na blasze do pieczenia lekko pokrytej sprayem kuchennym.
Piec w temperaturze 400° przez 16–21 minut lub do złotego koloru. Studzimy na metalowej kratce przez 5 minut.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Jeśli chodzi o Scone, to kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.