Bułeczki Pełnoziarniste
Bułeczki pełnoziarniste mogą być właśnie wegetariańskim przepisem bez nabiału i lakto ovo, którego szukałeś. Ten przepis jest przeznaczony dla 24 osób i kosztuje 14 centów za porcję. Ten chleb ma 117 kalorii, 3 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga wody, ciepłej wody, oleju rzepakowego i cukru. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 19% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Bułki pełnoziarniste, Bułeczki pełnoziarniste i Domowe bułki pełnoziarniste.
Instrukcje
W małej misce zalej wrzącą wodą otręby pszenne, siemię lniane, sól i cynamon.
Odstawić, aż mieszanina ostygnie do 110–115°, od czasu do czasu mieszając.
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać cukier, mąkę pełnoziarnistą i mieszaninę otrębów pszennych. Ubijaj na średniej prędkości przez 3 minuty. Dodajemy taką ilość mąki chlebowej, aby powstało zwarte ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny. Uderz ciasto w dół.
Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na 24 części. Z każdego uformuj rulon.
Umieścić w odległości 2 cali od siebie na natłuszczonych blachach do pieczenia. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 30 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 10-15 minut lub do złotego koloru.
Zdjąć z patelni na druciane stojaki.