Bułeczki Perskie
Bułeczki perskie to Wegetariańskie chleb. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 237 kalorii. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. 92 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, brązowy cukier, drożdże instant, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chude bułki hamburgerowe bezglutenowe (jak jedna bułka!), Bułeczki? Rolls? Babeczki? Maszyna Do Chleba Jabłkowe Bułki Śniadaniowe Muffinki, oraz Dywan Perski dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj ciepłą wodę do miski elektrycznego miksera stojącego.
Drożdże posypać ciepłą wodą, a następnie posypać mieszaninę 1 łyżką cukru. Wymieszać, przykryć folią i ustawić kogoś ciepłego na 5 minut lub do spienienia.
Pasuje do miksera z hakiem do ciasta. Po aktywacji drożdży dodaj cukier, sól, cynamon, ekstrakt waniliowy, jajka, masło i 2 szklanki mąki.
Wymieszać na niskiej prędkości, aż składniki są dokładnie połączone, o 2 do 3 protokół. Włącz mikser do medium, a następnie ubić w pozostałej mąki 1/2 szklanki na raz, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby, aż w pełni włączone. Zagniataj na średniej prędkości przez około 5 minut, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Uwaga: jest to bardzo lepkie ciasto i nie będzie całkowicie oderwać się od boków miski podczas ugniatania.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej miski i przykryć folią, a następnie umieścić w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi się, około 1 godziny.
W małej misce wymieszać razem brązowy cukier i cynamon. Odstawić. Przygotować dwie duże galaretki roll patelnie lub blachy do pieczenia z pergaminem i odstawić.
Obficie posmaruj ręce i dużą, płaską przestrzeń roboczą. Ciasto lekko posypać mąką, a następnie wyjąć z miski.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 13 x 18 cali. Przykryj powierzchnię ciasta mieszanką brązowego cukru, a następnie zwiń-będziesz toczył się wzdłuż długiego boku, aby skończyć z prostokątem o długości 18 cali. Odkurz ostry nóż mąką i wytnij 24 rolki z kłody.
Umieść rolki na przygotowanych patelniach lub blachach do pieczenia kilka cali od siebie-powinieneś być w stanie zmieścić kilkanaście rolek na patelnię. Przykryć folią, która została pokryta sprayem do gotowania. Ustaw w ciepłym miejscu, aby wzrosnąć do podwojenia, około 1 godziny.
W misce miksera elektrycznego Stand ubić masło i cukier na średniej prędkości, aż dobrze połączone, skrobanie w dół boki w razie potrzeby. Następnie dodaj roztopioną czekoladę, ubijając aż do całkowitego połączenia. Odstawić.
Napełnij holenderski piekarnik lub frytkownicę 2 cale oleju.
Rozgrzać olej na średnim ogniu do 177°. używając żaroodpornej szpatułki lub płytkiego, odpornego na ciepło Sitka, ostrożnie upuść bułki cynamonowe w oleju. Uważaj, aby nie tłoczyć bułek w holenderskim piekarniku (nie więcej niż 2 do 3 bułek cynamonowych na raz). Użyj drewnianych pałeczek lub odpornych na ciepło szczypiec, aby obrócić bułki cynamonowe i smażyć, aż będą głęboko złociste z obu stron (około 1-2 minut na stronę, użyj koloru jako przewodnika, uważając na utrzymanie temperatury oleju tak stałej, jak to możliwe).
Rolki cynamonowe wyjąć natychmiast z patelni za pomocą odpornego na ciepło sitka lub szczypiec. Ustaw na stojakach do pieczenia wyłożonych papierowym ręcznikiem do ostygnięcia. Po ostygnięciu lekko zmarznąć i podawać natychmiast.