Bułeczki Maślane
Bułeczki z maślanką mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 235 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz masło, sól, Gruboziarnisty brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Bułeczki Maślane, Bułeczki Maślane, oraz Bułeczki maślane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem.
W średniej misce wymieszać mąkę, cukier granulowany, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, suchą maślankę i sól.
Dodać rozmaryn i/lub czekoladowe chipsy. W małej misce, ubić roztopione masło, wanilia i 1 szklanka śmietany. Wymieszaj mokre składniki z suchymi składnikami, aż się połączą. Obrócić ciasto na mąkę i wyrabiać do uzyskania gładkości, około 1 minuty.
Podziel ciasto na 2 kulki; rozwałkuj każdą kulkę na dysk o grubości 1/2 do 3/4 cala.
Umyj wierzchołki dysków pozostałymi 2 łyżkami śmietany, a następnie posyp gruboziarnistym cukrem.
Pokrój każdy dysk na 6 klinów.
Przenieść do przygotowanej blachy do pieczenia i piec na złoty kolor, 12 do 16 protokół.
Przenieść do stojaka do ostygnięcia.