Bułeczki Jagodowo-Czekoladowe Białe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać jagodowo-białej czekolady kawałek bułeczki spróbować. Jedna porcja zawiera 96 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 40 i kosztuje 19 centów za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, jagody, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Ciasteczka Z Jagodami I Białą Czekoladą, Jagodowe Ciasteczka Owsiane Z Białej Czekolady, oraz Czekoladowe Bułeczki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Wymieszać mąkę, 1/2 szklanki cukru, proszek do pieczenia i sól w dużej misce.
Pokrój na maśle blenderem lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy.
Dodaj 3/4 szklanki mleka, jajko i skórkę z cytryny; mieszać tylko do momentu, aż mieszanina utworzy ciasto. Wymieszać z jagodami i posiekaną czekoladą.
Podziel ciasto na pół. Na lekko posypanej mąką powierzchni, wklep każdą połowę w okrągły, o średnicy 9 cali i grubości 1 cala.
Pokrój każdą rundę na 8 klinów.
Umieść kliny na blasze do pieczenia.
Umyć wierzch pozostałym mlekiem; posypać pozostałym cukrem.
Piec 25 min. albo aż do złotego brązu.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.