Bułeczki Jabłkowo-Imbirowe
Bułeczki jabłkowo-imbirowe to Szkocki przepis, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Niewiele osób lubiło ten poranny posiłek. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sól, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 23%. Podobne przepisy to Bułeczki Jabłkowo-Imbirowe, Bezglutenowy krem imbirowy bułeczki z domowej roboty kandyzowanym imbirem, oraz Bułeczki Imbirowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Spryskaj arkusz ciastek nieprzywierającym sprayem do gotowania. W średniej misce połączyć mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól; dobrze wymieszać. Blenderem do ciast lub widelcem pokroić na maśle, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy. Wymieszać z jabłkiem i imbirem.
Beat jajko w małej misce. Wymieszać ze śmietaną i skórką cytrynową.
Dodaj do suchych składników; mieszaj tylko do zwilżenia.
Na posmarowanej mąką powierzchni delikatnie zagnieść ciasto 5 lub 6 razy.
Umieść ciasto na rozpylonym arkuszu ciastek; naciśnij, aby utworzyć okrągły 8-calowy, o grubości około 1 cala.
Pokroić na 8 klinów; oddzielne kliny lekko.
Piec w temperaturze 204°. przez 15 do 20 minut lub do jasnego złotego brązu i centrum jest ustawiony.
W małej misce, połączyć cukier puder i sok z cytryny; dobrze wymieszać.
Mżawka ciepłe bułeczki z glazurą.