Bułeczki Jabłkowo-Cynamonowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu szkockich przepisów, więc spróbuj bułeczek jabłkowo-cynamonowych. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 137 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubiło ten poranny posiłek. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 minut. Udaj się do sklepu i odbierz żółtko jajka, jabłko granny smith, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Bułeczki Jabłkowo-Cynamonowe, Bułeczki Jabłkowo-Cynamonowe, oraz Bułeczki Jabłkowo-Cynamonowe.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, 3 łyżki cukru, 1 łyżeczkę cynamonu i 3 składniki połączyć w dużej misce.
Pokroić na maśle blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała grubą potrawę. Wymieszać z jabłkiem.
Połączyć maślankę z żółtkiem; dodać do mieszanki mąki, mieszając aż do wilgotności.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść lekko 4 do 5 razy posmarowanymi mąką rękami. Pat ciasto w 7-calowe koło na blasze pokrytej sprayem do pieczenia.
Pokrój ciasto na 10 klinów; umieść kliny 1 cal od siebie na blasze do pieczenia.
Białka ubić widelcem, aż się spieni; szczotkować na powierzchni ciasta.
Pozostałą 1 łyżkę cukru i 1/2 łyżeczki cynamonu połączyć, równomiernie posypać ciastem.
Piec w temperaturze 400 przez 12 do 14 minut lub do lekko złocistego.