Bułeczki cynamonowe z klonem i orzechami

Bułeczki cynamonowe z klonem i orzechami
Bułeczki cynamonowe z klonem i orzechami to śniadanie dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 19 g tłuszczu i łącznie 407 kalorii . Za 82 centy za porcję przepis ten pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mielonego cynamonu, smalcu, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 40% . Ta ocena jest całkiem dobra. Podobne przepisy obejmują : Klonowy krem owsiany , kwadraty cynamonowe i bułeczki cynamonowe z lukrem klonowym .

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj 1-1/2 szklanki mąki, owsa, brązowy cukier, sól i drożdże. W rondlu podgrzej mleko i smalec do 120°-130°.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Cienkich Plasterków Obranych świeżych Nektarynek2 Szklanki Cienkich Plasterków Obranych świeżych Nektarynek
świeże Jagody, Maliny, Jeżyny I Pokrojone Truskawkiświeże Jagody, Maliny, Jeżyny I Pokrojone Truskawki
Posypka Do PosypaniaPosypka Do Posypania
Dodatkowe Nasiona Sezamu, OpcjonalnieDodatkowe Nasiona Sezamu, Opcjonalnie
Wskazówki Dotyczące Ciasta-#5 Okrągłe IWskazówki Dotyczące Ciasta-#5 Okrągłe I
Filiżanki Wielkości Przekąski, BrzoskwinieFiliżanki Wielkości Przekąski, Brzoskwinie
Czerwona Papryka, Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCzerwona Papryka, Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
16 (6-calowych) Szpikulców16 (6-calowych) Szpikulców
1 1/2 Funta Białych Pieczarek1 1/2 Funta Białych Pieczarek
2
Dodaj do mieszanki owsianej i dobrze wymieszaj.
3
Dodawaj jajka jedno po drugim, dokładnie ubijając po każdym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wskazówki Dotyczące Ciasta: #5 Okrągły I #352 LiściowyWskazówki Dotyczące Ciasta: #5 Okrągły I #352 Liściowy
4
Dodaj tyle pozostałej mąki, aby powstało sztywne ciasto. Przełóż na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kulki Dobrej Jakości Mozzarelli O Wadze 4 Uncji, Porwane Na Kawałki2 Kulki Dobrej Jakości Mozzarelli O Wadze 4 Uncji, Porwane Na Kawałki
Posypka Do PosypaniaPosypka Do Posypania
5
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Funta Białych Pieczarek1 1/2 Funta Białych Pieczarek
6
Uderz pięścią w ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kulki Dobrej Jakości Mozzarelli O Wadze 4 Uncji, Porwane Na Kawałki2 Kulki Dobrej Jakości Mozzarelli O Wadze 4 Uncji, Porwane Na Kawałki
PunchPunch
7
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 16 x 12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej
8
Wymieszaj składniki nadzienia i posyp nimi ciasto, pozostawiając około 1,25 cm od brzegów.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kulki Dobrej Jakości Mozzarelli O Wadze 4 Uncji, Porwane Na Kawałki2 Kulki Dobrej Jakości Mozzarelli O Wadze 4 Uncji, Porwane Na Kawałki
9
Zwiń w rulon, zaczynając od dłuższego boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej
10
Pokroić na 12 plasterków.
11
Posyp orzechami natłuszczoną formę do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Maliny I Dodatkowa Bita Polewa OpcjonalnieŚwieże Maliny I Dodatkowa Bita Polewa Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Bezpestkowych Owoców Jeżyny Do Smarowania1 Szklanka Bezpestkowych Owoców Jeżyny Do Smarowania
12
Wymieszaj pozostałe składniki polewy i polej nią orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Maliny I Dodatkowa Bita Polewa OpcjonalnieŚwieże Maliny I Dodatkowa Bita Polewa Opcjonalnie
13
Połóż bułki na wierzchu. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej
14
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do uzyskania złotego koloru. Ostudzić przez 5 minut przed odwróceniem bułek na kratkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bezpestkowa, Nadająca Się Do Smarowania JeżynaBezpestkowa, Nadająca Się Do Smarowania Jeżyna
Czosnek, Grubo Posiekany, Plus 2 Ząbki, Drobno PosiekaneCzosnek, Grubo Posiekany, Plus 2 Ząbki, Drobno Posiekane
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawŚniadanieBrunch
Magazyn