Buta Kakuni (Japanese Braised Porkbelly)

Buta Kakuni (Japanese Braised Porkbelly)
Przepis Buta Kakuni (Japoński duszony brzuszek) może zaspokoić Twoje Japońskie pragnienie w około 3 godziny i 15 minut. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 17g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz czosnek, 4? rund imbir, cukier, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Japoński duszony brzuch wieprzowy (buta No Kakuni), Buta no Kakuni, oraz Buta no Kakuni.

Instrukcje

1
Pokrój wieprzowinę na 2 kwadraty 1/2".
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
2
Umieścić brzuch wieprzowiny, strona tłuszczu w dół, w małym ciężkim dnie garnka (takich jak holenderski piekarnik), który jest po prostu wystarczająco duży, aby pomieścić wieprzowinę w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
3
Umieść garnek na średnim ogniu i pozwól, aby wieprzowina smażyła się niezakłócona, aż będzie złotobrązowa od strony tłuszczu.Odwróć każdy kawałek i brązową drugą stronę, a następnie przenieś na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Dodać imbir, czosnek, i niboshi i smażyć, aż rumiane i pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
5
Dodaj sake i gotuj, aż nie poczujesz już alkoholu.
Składniki, których będziesz potrzebować
AlkoholAlkohol
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
6
Dodać wodę, cukier, sos sojowy, sól i powrócić wieprzowinę do garnka. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień i przykryć szczelnie dopasowaną pokrywą.Gotować na wolnym ogniu, aż brzuch wieprzowy się rozpadnie (około 2 godzin).Odcedzić duszony płyn i jeśli masz zamiar podawać kakuni od razu, odtłuścić dodatkowy tłuszcz. Najlepiej jest, jeśli pozostawisz to w lodówce na noc, ponieważ daje to mięso szansę wchłonąć więcej smaku, a to sprawi, że usunięcie nadmiaru tłuszczu dużo easier.To podawać, delikatnie podgrzać brzuch wieprzowy. Pokrój i podawaj z płynem do duszenia, gorącą musztardą i gotowaną na parze zieleniną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
ZieloniZieloni
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia7
Magazyn