Przepis Burnt-Orange Panna Cottan jest gotowy w około 43 minuty i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 538 kalorii, 4G białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukru cukierników, żelatyny, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym), Odważne wyzwanie piekarzy: wanilia Bean & Blood Orange Panna Cotta z pomarańczowym sosem z ziela angielskiego i karmelem z pomarańczy kardamon orzechowy gorzka czekolada Florentyny (bezglutenowe), oraz Soczysta Pomarańcza Panna Cotta.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: 6 (1/2-cup) ozdobnych form metalowych
2
Posypać żelatynę na mleku w małej misce i odstawić 1 minutę, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla Karłów
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Wymieszać cukier, sól i 1 szklankę ciężkiej śmietany.
Cukier granulowany gotować w suchym małym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, bez zakłóceń, aż zacznie się topić. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż cukier stopi się w Złoty karmel. Wymieszać w 1 1/2 łyżeczki skórki i gotować, mieszając, aż skórka jest tosty i pachnące, 30 sekund do 1 minuty. Wymieszać mieszaninę śmietany i ostrożnie dodać do karmelu (bąbelki i twardnieje). Gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż karmel się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki Cytrynowej
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Pomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
5
Mieszaj mieszaninę żelatyny i pozostałą łyżeczkę skórki, aż żelatyna się rozpuści. Wymieszać z sokiem pomarańczowym, a następnie odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość Anioła
Cukierki Dla Karłów
6
Wlać przez drobne sito do średniej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-o
7
Beat pozostałe 1/2 szklanki ciężkiej śmietany z mikserem elektrycznym, aż po prostu utrzymuje miękkie szczyty.
Łyżkę do foremek i schłodzić do jędrności, co najmniej 8 godzin.
11
Zanurz formy w gorącej wodzie 2 lub 3 sekundy, aż zacznie się lekko topić na krawędziach i uruchom cienki nóż wokół krawędzi form, aby pomóc uwolnić panna cotta. Odwrócić na talerze deserowe i odstawić w temperaturze pokojowej 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
12
Gdy panna cotta stoi, usuń skórkę i biały pestkę z pomarańczy ostrym nożem i wytnij odcinki wolne od błon.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
13
W małym rondlu połącz cukier, sok pomarańczowy i fasolę waniliową i doprowadź do wrzenia. Zmniejszyć mieszaninę do 1 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość Anioła
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
14
Zdjąć z ognia. Jeśli używasz likieru pomarańczowego, wymieszaj go.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Pomarańczowy
15
Pozostawić do ostygnięcia przed podaniem nad panna cotta.
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Santa Margherita Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.